onsdag 5 oktober 2022

Värmande design, naturligt måleri och rasslande fröpåsar


Ullvärme för rumpan

Nu när man kanske inte hänger i trädgårdsmöblerna längre är det skönt att plocka ut en tunn kudde med det nya sittunderlaget jag hittade hos byggnadsvårdsbutiken Ovolin i Karlslund vid en cykeltur i det vackra sensommarvädret för en tid sedan. Underbar tur genom Hästhagen med Svartån som slingrade sig i solskenet. Och sedan kunde jag botanisera hos Ovolin i lugn och ro - dom har så mycket fina och roliga ting som man kanske inte hittar någon annanstans. Saker med själ och en mening. 



 

Lätt att flytta ut

Mitt sittunderlag är i ylle och kommer från Klippans yllefabrik och är så vackert komponerat i mönstret. Gillar också att den röda kanten bryter av och ramar in. I vanliga fall sitter jag på det inne på mitt hemmakontor i en skön korgstol framför datorn. Tänkte det var bäst att ladda inför vintern i fall man måste dra ner på värmen. En skön höstig trädgårdsdag är det lätt att bara ta kudde+sittunderlag med sig ut i trädgården. Det är härligt att kunna slå sig ner några minuter mellan varven för mer brukar det inte bli. Alltid är det något som pockar på och vill ha lite omvårdnad. 




Allt annat upphör att existera

Nu kunde jag inte hålla mig längre utan var tvungen att kliva in färgernas värld igen oavsett hur armen/axeln/handen mår. Väl där känner jag ingen smärta överhuvudtaget utan är så inne i nuet och hur färgerna vill samtala på duken att allt annat upphör att existera. Det är så roligt att plocka levande schabloner och spreja  på duken och se vad som framträder. 



Behöver inte bli nått

Har riktigt snöat in på den här metoden och har inga hämningar att det skall bli snyggt utan vill att det skall se levande ut och hur alla energier rör sig. Lite som det som händer i världen just nu som är svårt att greppa. Ett väldigt skönt sätt att släppa ut alla känslor på duken lite hur som helst i ett flöde utan tankar på vad det skall bli. 



Mer inspiration

På måndag startar uppföljningskursen till Skaparglädje med Anna Karolina på nätet och det skall bli så himla kul att bli inspirerad igen av denna sprakande kvinna som förmedlar solsken i kvadrat genom sin starka personlighet och engagemang. Dessutom har jag skickat efter mängder med schabloner från Amazon som dimper ner i brevlådan vilken lycklig dag som helst. I vinter kan det ju vara svårt att plocka naturliga från naturen.



Planerar för nästa år

Ett rasslande kuvert landade också i brevlådan häromdagen med efterskickade vackra fröer från Florea till nästa sommars blomning i solrosängen - nu tror jag att jag är fulladdad till nästa år med fröer och kanske toppar jag med utfordring av solrosfröer till fåglarna för någonstans läste jag om en som fått en hel häck med solrosor efter att fåglarna tappat solrosfröer på marken efter matning med helt vanliga solrosfröer till fåglarna. Kan det vara så enkelt !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig !
Kram/Isa 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hej Kikki !
      Tack snälla - så glad jag blir !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa