onsdag 2 februari 2022

Årets första tulpanchock, färgstarka överlevare och tulpaner i blomsterfakiren

 

Lever fortfarande

Tänk att i år har jag lyckats hålla liv i de små förtjusande primulablommorna i flera veckor - annars brukar de krokna ganska snabbt och jag räknar dom nästan till snittblommornas hållbarhet. Dom är ju helt ljuvliga att njuta av den här tiden på året. 




Flitig med vattenkannan

Jämn fuktighet vill dom ha så jag är där med vattenkannan och fyller på väldigt ofta och plockar bort någon överblommad liten hängig stackare så att de små knopparna under får plats att komma upp till ljuset. Kommer nya knoppar hela tiden och det är så trevligt att följa med på resan allra helst som dom bli så glada och sträcker på sig när de blir lite ompysslade. 




Årets första tulpanchock

Något annat som är trevligt just nu är årets första tulpanchock - den här gången överraskade maken med  papegojtulpaner i en häftig orange ton. En färg som verkligen lyser upp rummet och gör en glad.




Svala nätter i trädgårdsateljén

Soppterrinen har stått ute i Blomsterateljén under nätterna där det är svalare för att tulpanerna skall hålla längre men de här stora blommorna blir väldigt tunga i huvudet och nickar lätt. Dom nickade ännu mer när jag bytte vatten och snittade om dom i går så då fick jag dela upp tulpanerna i andra högre vaser. 



Nickar och hänger

Tycker att tulpanerna fortfarande är vackra fast dom är hängiga - det hjälper inte med kvistarna som är nedstuckna i soppterrinen när själva blomman är för tung för stjälken trots kortade stjälkar.  



Njuter och kommer ut som en ny människa

Några tulpaner som råkade gå av fick flytta in i en blomsterfakir i en skål från Greengate och pryda köksbordet på så vis har jag färgstarka tulpaner lite överallt i huset som lyser upp. Ljuvligt så länge det varar.

I dag skiner solen här och det är jättevackert väder som jag njöt av när jag cyklade hem från stan efter ett välbehövligt frisörbesök. Mitt korta hår växer snabbt och förlorar frisyren helt när det gått 2 månader sedan sista besöket. Daniel på Pure Salong i Örebro är fantastisk med saxen, dessutom är lokalerna pampiga i en gammal byggnad med stuckaturer, högt i tak och enorma ljuskronor. Fåtöljerna som man sjunker ner i vid tvätten har ett fotstöd som åker ut och man får ryggmassage medan håret blir tvättat - alltså jag bara njuter och kommer ut som en ny människa. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

12 kommentarer:

  1. Dutta i en matsked potatismjöl (eller två) i vattnet till tulpanerna så står de upp mycket längre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla för tipset - det skall jag absolut prova !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Väldigt vackra primula, härliga färger. Stod och höll i en i affären i veckan, men lät den stå kvar. Jag lyckas inte med dem. Tulpanerna är fina. Nu får man längtan efter färg.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maribel !
      Var också i valet och kvalet i butiken om jag skulle låta mig lockas men gjorde det och dom kräver ständig passning för att inte sloka. Som att passa bebisar !
      Får se hur länga jag lyckas hålla dom vid liv !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Härliga färger! Så skönt att det blir ljusare även om jag för all del gillar vinter när det är vinter. Måste fråga om din fakir. Är den rostfri? I så fall var har du hittat den. Jag har en som tyvärr fäller en del rost så ser inte så fint ut i klara vaser.
    Allt gott och kram från Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika !
      Jag tror jag skickade efter den men har glömt från vilken firma. Återkommer om jag kommer på det. Tråkigt när den blir rostig.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
    2. Hej igen Annika !

      Nu har jag hittat var jag beställt den - har till och med skrivit om det på bloggen så här kommer inlägget. Finns länk till köpstället i inlägget.

      https://isastradgard.blogspot.com/2021/03/tager-hvad-man-hafver-i-nyfyndad.html

      Lycka till !

      Radera
    3. Tack snälla Isa! Ska nog köpa en ny. En hanataba gjorde jag av två guldiga toppar till gravljus som jag skruvade ihop och borrade några hål i. Fungerar!
      Kram Annika

      Radera
    4. Åhh så smart att använda gravljus !
      Tack för tipset !
      Kram/Isa

      Radera
  4. Primulan är jättefin, men som du säger, står inte så länge...
    Oj vilken läcker färg på tulpanerna!! Stort gilla på dom :)
    Åhh låter härligt med ett frissabesök, skulle jag också behöva nu.
    Jamen ha en glad och skön vecka nu Isa!
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti !
      Tack fina du !
      Primulan är som att passa bebisar - den kräver ompyssling hela tiden, får se hur länge jag fixar att hålla dom vid liv.
      Ha en skön óch fin vecka du också !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa