lördag 30 oktober 2021

Småförälskad i Uno, Mariefred och trädgårdspynt

 

Toppenvistelse på Gripsholms värdshus

Maken fyllde 60 i april under pandemin så då blev det inget firande så när jag sedan fyllde 65 i måndags slog vi till på en vistelse på Gripsholms Värdshus i Mariefred. Ett fantastiskt ställe som vi gärna återvänder till när det skall lyxas till lite i livet. Vi blev så väl mottagna och servicen var verkligen toppen - dom hade full koll på alla mina allergier och servade enbart sånt jag kunde äta till vår välkomstmiddag på 4-rätter på födelsedagens kväll.


Vi lämnade mobilerna på rummet så det blev inga kort tagna från restaurangen

Bästa platsen

Sedan fixade vår toppenservitris bästa bordet åt oss kvällen efter vid Uno Svenningssons spelning i värdshusets restaurang - jag ville gärna sitta i ett hörn så jag slipper sorl från alla håll och vi satt i hörnet snett bredvid scenen, 2 meter från Uno. Alltså - vilken kväll det blev. 

När man sitter så nära blir det verkligen närkontakt med artisten och jag blev småförälskad i Uno efter alla mysiga låtar där man kunde större delen av texterna. Till slut kokade hela lokalen och vi rockade loss till sista låten - alla hade nog ett uppdämt behov av att få njuta av sång och musik efter den långa pandemin. En underbar kväll att minnas i djupet av sitt hjärta.Mariefred levererar

Den lilla charmiga trästaden Mariefred levererade verkligen en ovanligt solig vardag i oktober. Här serverades varm choklad i alla möjliga konstellationer som kunde avnjutas under infravärmare efter gågatan. Små mysiga butiker avlöste varandra som man kunde botanisera i. I en hittade jag jättefina sjalar till ett fantastiskt pris (175kr). 

Som tur var kom innehavaren fram till mig när jag utbrast "vilka vackra sjalar och vilket bra pris" - det var då hon bad mig titta en gång till och jag upptäckte att det inte stod 175 kr utan 1.750kr ! Dom var handgjorda och som ett konstverk och det var tur att jag inte kom hela vägen till kassan som andra tydligen gjort före mig. Jag var inte ensam om att se fel pris, ändå tittade jag flera gånger och läste fel varje gång. Huua - låt det aldrig hända igen. De dyra sjalarna fick snällt stanna på sin hylla. 
Färgstarkt med livsglädje

Stallarholmen med Gula Industrihuset där konstnären Lena Linderholm håller till ligger alldeles i närheten av Mariefred så vi tog en tur dit. Tyvärr var det stängt men utanför på väggen hängde det här vackra färgstarka tyget som en väggbonad. Så himla vackert. 
Trädgårdspynt i mängder

På hemvägen i regnet i onsdags åkte vi förbi Gecko Trädgårdsbutik - jag får deras nyhetsbrev och har många gånger dreglat över alla vackra rostiga trädgårdspynt och tänkt att en dag måste jag åka dit och botanisera. Den dagen kom i onsdags - waoo så mycket som rymdes i butiken. Man fick gå varv på varv för att inte missa något. 
Snirkligt, patinerat och rostigt

Efter många varv handlade jag till slut några små saker som det här vackra lövet som absolut inte gick att motstå. Älskar när det är lite snirkligt, patinerat och rostigt. Kommer bli så bra i kommande installationer i trädgården. Dessutom var det ett bra pris och jag såg rätt på en gång. 
Trädgårderar igen

Idag är första dagen jag är i trädgården på en vecka - har grävt upp dahliorna i solskenet och planterat tulpanlökar i zinkbaljor och hinkar. De här som jag skickat efter från Zetas för ganska länge sedan kommer jag inte ens ihåg hur de skall se ut så det blir en överraskning när de kommer upp. 

Zinkhinkarna/baljorna ställde jag sedan in i växthuset där de skall få vinterförvaras. Ifjol hade jag dom i garaget och då kom dom upp alldeles för tidigt. Håller tummarna för att det skall funka i växthuset. 

Efter några värkdagar är det skönt med en lugn helg på hemmaplan och bara ta saker i sin egen takt. Efter lite trädgårderande blir det nog en skön stund under yllefilten med en bra bok och en tupplur. Allt har sin tid. I morgon är en annan dag.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

5 kommentarer:

 1. Låter om en väldigt mysig utflykt till sköna Mariefred! Fina bilder och ja jag MÅSTE få ner mina vårlökar snart. Att det ska vara så segt! Skyller på höstförkylning och vaccintrötthet :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Grattis till er båda och tänk att du fick uppleva Uno på så nära håll! Avundsjuk, han är en av mina favoriter! Vilken härlig vistelse ni fick.

  Ha det nu fortsatt härligt och tänk... snart är det advent!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva-Mari !
   Det var en magisk spelning och jag håller fortfarande på att smälta kvällen. En kväll och vistelse man lever långe på. Ibland räcker det med några dagar för att ladda batterierna.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Trevlig utflykt till Mariefred som är så fint. Det var tur du inte kom fram till kassan med sjalen. Men man får ju ångra sig och säga - jag såg fel så det får bli en annan gång. Svårare är det inte men förargligt, skulle jag också tycka.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa