fredag 2 april 2021

Glad Påsk med färgglada fjädrar

 

Vindstilla och sol

Vilka härliga dagar det har varit på inledningen av påskhelgen - så himla skönt med vindstilla och sol ! Det har man inte varit bortskämd med den senaste tiden. Har börjat klippa ner torra perenner i rabatterna och det är så skönt att vara igång med "vårbruket" även om orken är lite si och så efter en veckas "skov". Man får ta lite i taget och vara glad för det som blir gjort.  



Färgglada fjädrar

Det blev inte så mycket påskpyntat i år men lite grann plockade jag ihop på bordet nere i växthuset. Björkris utan vatten eftersom maken är allergiker med färgglada fjädrar och vackra ägg i favoritfärgen - påsken behöver ju inte bara vara gul för den färgen tröttnar jag fort på. Narcisserna har stått i flera veckor nere i växthuset och slagit ut för fullt lagom till påsk. När påsken är slut har dom blommat klart.



Ett upphittat litet fågelbo hade jag sparat sedan tidigare år som fick flytta in på den rostiga ljusstaken. Återbruk när den är som bäst.



Korgstolen framställd i soligaste hörnan av ruinen

Äggen i björkriset köpte jag från "Sofias Bod" för flera år sedan och i år fick dom även hängen på sig från Panduro så de gick att hänga upp, tidigare har dom fått pryda skrivbordet precis som dom var.

Nu väntar några riktigt sköna dagar i trädgården - grillen har maken preppat för kvällens första vårgrillning, korgstolen är framställd i soligaste hörnan av ruinen och glutenfri kavring till morgondagens kalla räk/laxpaj har nyss plockats ur ugnen. Livet känns fridfullt just nu trots att smittspridningen tagit fart i Örebro län och man skall bära munskydd i butiker och inom kollektivtrafiken från 1 april.  Vi har en laddning i bilen numer att ta till när det behövs - vi rör oss inte så mycket ute i onödan. Maken handlade påskmat kl. 07.00 i morse när det nästan var tomt i butiken.

Ha det så bra alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Så vackert och mysigt! <3
    Glad Påsk! <3

    Ingrid

    SvaraRadera
  2. Wow ! Beautiful spring decorations !
    Happy Easter !

    SvaraRadera
  3. Önskar dig en mysig påsk Isa! Stilla tider här med...
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa