söndag 4 april 2021

Frossar i penséer - både småblommiga och rokoko

 

Bara några minuter bort

Igår hängde vi på låset till den lokala blomsterkedjan och närmaste blomsteraffären när de öppnade kl  10.00. Vi har sån tur att båda ligger bara några minuter hemifrån med bil. Här skulle frossas i ljuvliga små penséer som skulle få pryda trädgården de närmaste månaderna. 

 


Rokoko

Hade lyckan att hitta några helt ljuvliga rokokopenséer som omedelbart charmade sig hela vägen hem till planteringsbordet i Blomstergården. 
Har inte hittat de här skönheterna tidigare och dessutom i favoritfärgerna så glädjen var stor när jag upptäckte dom - fördelen med att leta på de små blomsteraffärerna som inte tillhör några kedjor. Frossade ordentligt

Det var lika bra att ösa på med penséer så man klarar sig eftersom man inte vill besöka affärerna i onödan i dessa tider. Det var underbart att stå vid planteringsbordet i solskenet (även om vindarna var kalla) och plantera de små liven. De finns ju i så många olika färgställningar så man blir ju helt kollrig när man skall välja. Penséestege varje vår

Ett klassiskt ställe i min trädgård där penséerna får flytta in varje år är den lilla stegen på gaveln till växthuset. De gröna dörrarna används mer till den riktiga värmen kommer och det är härligt att mötas av de små liven på stegen.


Livar upp

Trädgården blev så levande på en gång penséerna flyttade in med sin charm och näpna små ansikten. Måste medge att jag tycker de småblommiga är mycket tåligare och vackrare än sina storblommiga vänner. Blir det en frostnatt ruskar de småblommiga bara av sig och fortsätter som inget har hänt medan de storblommiga kurar ihop sig och vägrar visa sig på ett bra tag.Grillat och letat ljuvliga plåtägg

Idag har vi besökt barn och barnbarn utomhus i Västerås i blåst och sol på lekplatsen som ligger granne med deras tomt. Sedan har vi grillat och letat ljuvliga små plåtägg "Peter Rabbit" från Beatrix Potter som jag skickat efter från Leilas Store. En liten klenod som dom kan plocka fram många kommande påskar.
Farmor - jag älskar dig 

4-åringen smet till slut in och vinkade titt som tätt från sitt fönster innan hon dök upp i altandörren och ropade ; "Farmor - jag älskar dig !" sedan pilade hon snabbt in igen. Det ögonblicket kan jag leva länge på.

Väl hemma igen blåser det så mycket att jag inte har någon lust alls att trädgårdera - hoppas istället på morgondagen. Ljuvligt att ha så många dagar under påsk att välja på.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Jättefina är de rokokopenséerna! Får se om jag lyckas hitta några i år. Penséer är så mycket blommor för pengarna och gör så mycket den här tiden. Kul att du har barn och barnbarn i "min" stad.
  Fortsatt skön påsk! Här blev visserligen stormvindar.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. De där krusiga penséerna är ju helt magiska! Att få höra de där orden från en 4-åring, ja man behöver inte mer i livet :)
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 3. Hej Isa!
  Vilken lycka att hitta dem som färdiga plantor. Jag brukar så dem. Det var en riktigt kall blåst igår, och inatt har det snöat. Inte riktigt vad jag hade hoppats på. Din stege med alla krukorna är underbar.
  Ha en Glad annandag Påsk.
  Kram Marika

  SvaraRadera
 4. Hejsan Isa♥ Åhh vilka söta lila blomsterdrömmar.Jag ha aldrig täffat dessa förut.Jag undrar om fröna är till salu någonstans? Barns barn, de käraste skatterna på jorden, vet hur man säger sina känslor♥ Vårhelg för dig.
  Kram
  Kaisa

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa