måndag 21 december 2020

Äntligen julledighet och julpyntat på vissa utvalda ställenTraditionsenligt är julduken på

Nu har äntligen julduken plockats fram och strukits och julstämningen börjar knacka på när den traditionsenligt  läggs på matsalsbordet. Här äter vi både frukost, lunch och middag under helgerna och brer ut oss över bordet. 

Det är så skönt med ett stort bord där morgontidningarna får plats och i vanliga fall även en hel del nära och kära. I jul blir det bara maken och jag runt bordet men vi hoppas ha kontakt med sönerna och deras familjer via länk från både Norge, Danmark och Sverige. Att se och höra barnbarnen är en lisa för själen i dessa oroliga tider.


 

Öser på med juldekorationer

Jag gillar att ösa på med juldekorationer på vissa utvalda ställen i huset - oftast där vi är mest så i år gick jag lite bananas på matsalsbordet för att liva upp bordet i avsaknad av de närmaste. Någon gran får vi inte plats med inne så då får juldekorationerna stå för stämningen istället.  Makens fina snittamaryllisar fick sällskap av några tallkvistar och vippor från Miscantusgräset i vår favoritvas från IKEA-museum.Naturligt pynt

Några granatäpplen tillsammans med kvistar av kryptomeria som inte barrar får stå för det naturliga inslaget.  Hade ju tänkt att kronan på granatäpplena skulle målas i glittrigt guld men tyvärr saknade äpplena kronor så det fick bli helt naturellt istället.

Granatäppelkärnor platsar ju också så bra i en grönkålssallad till jul om man skulle tröttna på dom. Plockade fram några av favoritjulprydnaderna från gömmorna som dessa vackra klockor med julgranar.Vissa saker ska vara med varje jul

Handbroderad julduk från loppis tillför charm där på hörnan liksom tovad tomtenisse från någon julmarknad och glittriga granatäpplen i guld med krona. Den stora klotjulstaken finns det egentligen två av men en har försvunnit på vinden någonstans. Den som är kvar får komma fram varje jul och är ett måste på julbordet.Äntligen julledighet

Så skönt att julledigheten börjat - det är skönast att vara ledig före jul tycker jag så man i lugn och ro kan pyssla och fixa maten. När mellandagarna kommer är det ganska så efterlängtat att få gå till jobbet igen efter så många dagar hemma även om jag kanske är själv där.

Tidigt i morse for maken iväg till affären för att julhandla all mat så nu skall jag göra egen rödbetssallad för första gången efter ett recept hos Farbror Grön och Hannus goda grönkålspaj ur "Hannes Magiska Jul" som är en klar julfavorit.  Det kommer nog att bli en riktigt God Jul trots allt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !

Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Njuter av ditt juliga hem - så mycket fint! Ja det blir nog jul...hur som. Det är bara att göra det bästa av den :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Hej Isa!
  Visst är det trevligt att plocka fram speciella saker som bara hör till Julen. Fin duk och vackert pyntat.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera
 3. Beautiful Christmas decorations !
  Merry Christmas !

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa