tisdag 27 juni 2017

Prickar in Duchessens intensiva blomningBörjat blomningen

Nu har hon börjat blomma, rosdamen Duchesse de Montebello. Vi brukar alltid missa hennes mest intensiva blomning men i år verkar det som vi prickar in den.

Tokigt placerad

Egentligen är hon lite tokigt placerad i perennrabatten - bakom den rostiga portalen som just nu är översvämmad av blomstrande kaprifol som tyvärr inte doftar.
Smiter genom staketet

Därför sticker hon gärna ut sina grenar på andra sidan staketet. Jag brukar ansa bort överblommat ibland så det ser skapligt ut även på den sidan.

Utan sin sköna kombo

Tidigare har hon fått välla över den gamla rostiga sänggaveln vilket varit en väldigt skön kombo. Den här damen bjuder bara på en blomning och är uppkallad efter en hustru till en av Napoleons generaler. Rosen är en gammal sort som var känd redan före 1826.

En sista giva under midsommarhelgen

Hon och alla andra rosor fick en sista giva hönsgödsel under midsommarhelgen. Så med tanke på det var det bra att regnet öste ner här i morse och under natten så näringen går ner i jorden och hjälper till med blomningen. Annars har ju vädret varit helt hopplöst de senaste dagarna - det har blåst så man inte har kunnat vara ute. Jag har vankat som en äggsjuk höna mellan växthuset och huset och trånat efter att få komma ut i trädgården.

Visst är det ett märkligt väder vi har ? Frågan är om det kommer att fortsätta att vara så här pga klimatförändringar.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Ein Dekoherzal in den Bergen sa...

I LIEBE ROSEN
deine ROSAFARBENE finde ich besonders schön

bis bald die BIRGIT aus TIROL

Rost och rädisor sa...

Både kaprifol och ros så snygga! Själv är jag hyggligt nöjd med vädret för att regnet verkligen behövs och jag behövde lite omväxling i kvällssysslorna. Har annars två timmars vattning att avsluta varje dag med. Kroppen gillar också kyla bättre än värme.
Men solen för gärna skina över Örebro!
Allt gott och kram
/Anette

Ellan H sa...

Helt bedårande blomning! Såå vackert!
Hoppas du njuter i din vackra trädgård.
Allt gott!

Merja sa...

Vilken vacker blomning på både ros och kaprifol! Rosen gillar jag verkligen. Hade den i förra trädgården, borde skaffa den igen.
Ha det gott!

roth phallyka sa...

bis bald die BIRGIT aus TIROL


แตกใน xxx