måndag 12 juni 2017

Dubbel skönhet och en granne med tokslag
Klotrund knopp

Nu har Andromeda-klematisen börjat blomma i växthuset. Den kommer tidigt i maj och juni och det roliga är att den levererar både dubbla och enkla blommor på samma planta. Knoppen var klotrund innan den började slå ut - riktigt roligt att följa !

Grannen fått knäppen

Den får inte så mycket utrymme på stegen för grannen har helt fått knäppen den här våren. Klippte bara bort allt gammalt torrt och överblommat i våras så nu är den kal nedtill och växer så det knakar på resten. Sen höst eller till nästa vår får jag klippa ner den ordentligt. Den här damen börjar blomma i juli och fortsätter med tusentals små lila blommor ända till oktober-november.

Uppfyller min dröm

Fortsätter hon i den här takten kommer hon att klä in hela kortväggen och inte bara stegen. Kanske har hon hört mina drömmar om överdådig blomning och tänkte att jag skulle få min dröm uppfylld.

Det jag inte tänkte på var att det faller ju ner torra kronblad i mängder på fönsterbrädan när blommorna blommat över och i år kommer det nog inte bara på fönsterbrädan utan överallt.
Härligt är det i alla fall att se växtkraften och hur hon breder ut sig - Sweet Summer Love. 

Så här ser hon ut när hon blommar. Bild från augusti i fjol.
Njuter nu

Fast just nu njuter jag av den här skönheten i växthuset. De andra knopparna ser ut att leverera "bara" enkla blommor så det gäller att passa på !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Inger sa...

Här har du en till klematisfantast. Den knoppen måste ha varit sprängfylld med så många kronblad.
Kram

Luna Eks Trädgårdsblogg sa...

Den fyllda är otroligt vacker,men jag gillar också när klematis blir så vidlyftiga och rikblommande som din lila, Sweet Summer Love, Vilket vackert namn förresten och så bra den passar i ditt fina växthus. Vad har du gödslat den med? frågar jag som nu börjat köpa på mig klematis,men inte lyckats så bra med dem tidigare.
Kram luna

Isas Trädgård sa...

Jag har gett den benmjöl tidigt i våras - massor av benmjöl. Fick ett tips en gång från en kolonist som hade en sån blomstrande klematis.
Lycka till med klematisodlandet !
Kram/Isa

Händigakvinnan sa...

Vilken galen granne! Jag har precis köpt en själv så nu hoppas jag den vill växa som din gör. Visst doftar den?
Kram

Sweet Pea sa...

Njuter av allt ditt fina.
Kram Petra