onsdag 7 juni 2017

Rensad skräphörna och rodnande utflykt
Terrakottadröm

I går gjorde vi en utflykt, jag och maken. Bland annat hamnade vi i Lindesberg på Plantmarknaden där jag njöt av alla vackra terrakottakrukor. Vansinnigt snygga och vansinnigt dyra. Den höga krukan skulle jag inte ha något emot att att ha i samlingen framför växthuset - tur att det inte kostar något att drömma.
Tittar bara

Snyggt med buxbomsklot  tillsammans med statyer - en stil som passar på en herrgård eller liknande och inte hemma i min  rufsiga cottage garden. Men som sagt - fint att titta på.Cykelkorgen  på armeringsmattan

Korgarna på armeringsmattan såg jag först nu i efterhand, därför är det så bra med foton - då kan man i lugn och ro ta in mer än när man är på plats. Skall nog hänga min gamla cykelkorg i armeringsmattan i perennarabatten och fylla den med flerfärgade Million Bells och fyllig hänglobelia som fick följa med hem från Plantmarknaden.

Var väldigt sugen på rostiga ringar att hänga fast i armeringsmattan som man sätter en kruka i. Tyvärr avskräckte priset. Det får bli att leta fram en cykelkorg i gömmorna i stället !
Nationaldagsfirande på travbanan

Vi började dagen på Fornboda Travbana. Maken var rustad med travprogram och jag med bok, tidningar, fika, matsäck och en och annan godbit. Dessutom packade jag både solhatt (som jag tyvärr aldrig satt på mig) och paraply. I Fornaboda är det alla väder på en gång så min värmande poncho var bra att svepa om sig där jag satt nersjunken i Brassestolen och hade det ganska så gott medan maken langade fram Ceasar sallad och nyskuren mango.

En ung tjej sjöng "Du gamla du fria" med klar och fin röst medan vi stod upp. Det var mäktigt och jag blev riktigt rörd. På något sätt försvann tre timmar medan lopp på lopp dundrade förbi och jag kisade mot solen och halvsov.

På kvällen var vi pionröda i ansiktet både jag och maken. Det hettade rejält och after-sun fick i all hast letas fram för att dämpa svedan. Attans - att den där medsläpade solhatten aldrig kom på.


Skyddad vrå på uteplatsen som blir idealisk för en tupplur - här skall vilas och läsas i sommar


Skräphörn blir sänghörna

I dag är det ett helt annat väder - blåst och regn på tvären. Under helgen har vi i alla fall hunnit rensat "skräphörnet" på uteplatsen. Nu tronar den gamla järnsängen där istället för säckar med nerklippt Miscantugräs och sönderslagna krukor. Det mesta ogräset mellan plattorna är rensat och i den stora lerkrukan till höger skall ett rasslande gräs få flytta in. Härligt att ligga och lyssna till !

Nu fattas bara skivan till sängen och en madrass där jag hittat en idé på nätet hos en annan kreativ bloggare. Måste bara göra ett besök på IKEA först - återkommer med inlägg längre fram.

Dagen idag fordrar riktig varm mat så nu står en välkryddad lasagne i ugnen och puttrar. Nu hoppas jag få upp värmen och att rodnaden i ansiktet lägger sig.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

Malin sa...

Underbar säng! Ska bli intressant att se hur du fixar till den!
Ha det fint!

Anna sa...

Gillar din cykelkorgside, den knycker jag rätt av! Snart helg igen, ha det fint!