söndag 1 januari 2017

Att vara i mellanrummet och lita på ljusetÄgnar dagen åt reflektion

Så här på nya årets första dag tycker jag det är skönt att ägna dagen åt reflektion. Att bara vara i en dag av mellanrum. Att lyssna på Tomas Sjödins varma vinterprat och låta hans trygga röst fylla båda rummet och själen. Att finna tröst i ljuset och att det alltid är starkare än mörkret - oavsett vad som händer.
Ger hopp, värme och ljus

Tomas Sjödin har både sommarpratat och vinterpratat många gånger och röstats fram av lyssnare om och om igen under åren.  Att mista två söner till en dödlig sjukdom måste ha varit fasansfullt. Ändå ger han så mycket hopp, värme och ljus i sina kloka böcker och tänkvärda prator. Med myrsteg kan man ta sig framåt - en pytteliten bit i taget. Mot ljuset.
Tänd ett ljus

När min förra man gick bort för 16 år sedan tog jag och närmaste familjen farväl vid en ljus ceremoni med enbart vita blommor vid urnan. En vän till mig sjöng "Tänd ett ljus" medan vi en och en gick fram i kapellet och tände varsitt ljus. Vi tände ljus för hoppet, livet och tillit till att allt ordnar sig trots att mörkret så grymt svept in.

Varje gång jag hör sången efter det fylls jag med värme och hopp om en ljusare värld. Oavsett hur mörkt livet ser ut så kan jag välja att gå min väg mot ljuset. Även om vägen är knagglig ibland och jag råkar falla och skrapa upp knäna. För som Tomas Sjödin säger : " man måste bara gå in i mörkret och lita på att det ljusnar".

Nu går vi mot ljuset

Nu har vinterns mörkaste dag redan passerat och vi går mot ljusare tider. Det kan inte bli mörkare nu. Snart kan man se både på morgonen och eftermiddagen att ljuset dröjer sig kvar längre. Idag föll den bleka januarisolen in genom vårt köksfönster och lyste upp köket. Så hoppfullt. Så löftesrikt. Om kommande ljusare dagar. En dag i taget. Mot ljuset.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - snart lyser vintersolen upp tillvaron igen!
Kram/Isa

7 kommentarer:

Lotta sa...

Så vackert och så mycket hopp du förmedlar.
Gott nytt år!
Lotta

Kesätuulia sa...

Dina rosor är så vackra, att de är ett ljus och hopp till nya året. Gott nytt år till dig! (Jag är lite dåligt att skriva svenska...)

GladiGrönt sa...

Tack för ditt fina inlägg. Jag hörde också en snutt av Vinterpratet. Han om någon visar väl att det finns ljus nånstans, och även du! Tack!/Monica

Meta sa...

Visst ljusnar det bara man orkar öppna ögonen och se det som sker och inte blunda för alla små fina saker i våra liv. Allt behöver inte vara storslaget för att vi ska känna ljus och må bra.
Det är det enkla och lilla som ger största trösten
Ha nu ett riktigt gott 2017 med många nya upplevelse och utmaningar i stort eller smått att ta tag i
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Så vackert skrivet och väldigt tänkvärt...ja man behöver väl både mörker och ljus, i lagom doser. Önskar dig det bästa av 2017 med massor av glada stunder!
Kram från Titti

Rost och rädisor sa...

Fint, vackert och tänktvärt inlägg! Grämer mig att jag alltid missar vinterpratarna med tanke på hur jag uppskattar sommarpratarna.
Underbar rubrik. Du har precis fångat hur det känns på nyårsdagen. När mycket står stilla, en dag för återhämtning och vila och förstås även i vidare bemärkelse mellan ljus och mörker. Tycker det är skönt att vila i den där tryggheten ett tag.
Ingen som erbjudit dig att kåsera i lokaltidningen... Det borde de!
God fortsättning och kram
/Anette

Anonym sa...


Så fint skrivet.
Nu går vi mot ljuset!

Kram Helli