tisdag 24 januari 2017

Återvunna PET-flaskor lever vidare i vackra sittpuffar

Bild Dixie

Vackra och hållbara produkter

Dixie presenterar nu en helt ny inredningskollektion som är tillverkad av återvunna PET-flaskor. Sånt gillar jag - när man återvinner saker som förvandlas till vackra och hållbara produkter som kan användas både utom- och inomhus.


Bild Dixie


Slitstarka polyestertrådar

PET-flaskorna har återvunnits till slitstarka polyestertrådar som sedan vävts i traditionella vävstolar av skickliga hantverkare i Indien. I den nya kollektion ingår mattor, sittpuffar och bordstabletter.


Bild Dixie

Fascinerande

Jag tycker det är fascinerande att det går att förvandla något så fult som PET-flaskor till något så vackert som i Dixies nya kollektion. Ett miljö- och återbrukstänk när det är som bäst !


Bild Dixie


Startade i början av 90-talet

Maria Melander startade Dixie redan i början av 90-talet med visionen att skapa hållbara och uttrycksfulla produkter som både är vackra och skonsamma mot miljön.  Varje år samarbetar man med nya formgivare och designers för att hålla ett levande sortiment.

Härligt med människor som lever sin dröm och som grundar hela sin affärsidé på återbruk och vackra bruksting. Jag utgår ifrån att även väverskorna i Indien är inkluderade i tänket om ett hållbart samhälle och att dom har en lön som dom kan leva på till skillnad mot exempelvis H&M som var först att etablera sig i Burma 2013 som nytt låglöneland. Därför handlar inte jag på H&M - ett ställningstagande i mitt liv som känns bra att göra i vardagen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

Meta sa...

De var verkligen söta i sina pastellfärger. Jag jag håller med dig hoppas att de har bra löner så vi inte utnyttjar dom.
Ha det gott i veckan
Kram Meta

Anonym sa...

Tænk, at det aldrig er faldet mig ind at så krydderurter i kander og skåle! Det vil jeg staks råde bod på i morgen: Ærter, der skal blive til ærteskud i en gammel suppeterrin, som har mistet sit låg og et par kander med .... hvad jeg har på lager af frø. Jeg husker ikke lige hvilke.
Tak for inspiration og for en meget fin blog, som jeg ofte følger med stor interesse.

Happy Armchair Gardening,
Jytte

myrica sa...

Det tycker jag är riktigt bra att ta vara på det som redan finns,snygga var dom oxå.