måndag 15 augusti 2016

Oväntat besök - mitt i yogalugnetTittar med klar och stadig blick

I går kväll körde jag ett yogapass i växthuset. Det var en härligt ljummen kväll så jag bestämde mig för att hålla de stora pardörrarna öppna på framsidan. Det är så skönt att ha direktkontakt med naturen när man yogar.

Den medicinska yogan innehåller en hel del mantran och meditationer så jag yogar efter en CD-skiva för att det skall bli mer kraftfullt. Mitt i ett mantra förnimmer jag ett ljud utanför de öppna dörrarna och får till slut lov att öppna ögonen. Då sitter det en stor vacker duva utanför dörrarna på stenläggningen och tittar oavbrutet på mig med klar och stadig blick. Jag tittar storögt tillbaka - det är ju inte var dag man får direktkontakt med en vild fågel så där.

Till slut viker duvan undan med blicken och fladdrar iväg över hustaket. Jag har aldrig sett den här duvan tidigare i trädgården. Kan ju inte direkt påstå att jag har sett någon annan duva heller i själva trädgården på hela sommaren.
Rycks upp ur yogalugnet

Jag återgår till yogan och mitt mantra och antar att duvan inte kommer tillbaka. Plötsligt rycks jag upp ur yogalugnet igen när duvan med full kraft flyger rakt in i fönstret ovanför fontänen till växthuset. Hon fladdrar till och flyger sin väg - igen.

Efter det vågar jag inte ha pardörrarna öppna i fall den envisa duvan skulle dyka upp igen. Det var en märklig upplevelse - hade mitt yogamessande lockat till sig henne? I så fall måste duvan ha en väldigt bra hörsel. Jag kan ju inte med bästa vilja i världen tycka att mantrat Sa-ta-na-ma påminner om duvornas kuttrande.  Dessutom tittade hon ju in och såg mig rakt in i ögonen och gjorde trots det ett försök att ta sig in i växthuset - kanske ville hon något som jag inte förstod.

Nästa gång jag yogar i växthuset kommer jag garanterat att göra det bakom stängda dörrar - lite lugn och ro vill man ju ha, det är ju liksom därför man yogar. Visst är det härligt med direktkontakt med naturen - fast det räcker långt med lite svala vindar istället för en nyfiken duva.

Andra märkliga fågelbesök i trädgården har jag tidigare berättat om HÄR och HÄR. Ett av dom innehåller faktiskt återkommande besök av en helt annan duva. Och den andra en SPA-sugen talgoxe !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Läste om dig och ert växthus i tidningen Land, kul! Gillar din blogg, den är så trevlig. Nu har jag en fråga om yoga - vilken yoga gör du och vilken cd-skiva har du?
Ha det fint!/Eva

Veronica sa...


Bortsett från att bli stalkad av en duva så lät det härligt att yoga i växthuset!

Jag yogar inte än, men har tänkt att ta tag i det :)

Ha det gott!

//Veronica

Luna Eks Trädgårdsblogg sa...

Jag ser alltid sådana här möten när man får ögonkontakt med ett djur eller fågel som något övernaturligt elller meddelande om något närstående som komma skall. En duva står för fred, kärlek och gudomlig inspiration. Håll utkik efter din duva igen.
Kram Luna

Piasofia sa...

Jag har mycket duvor hos mig och jag kan tala om att det är inte roligt alls. De smutsar ner nåt otroligt. Hade varit glad att slippa dem. Däremot är Koltrastar och småfåglar välkomna.
Det där med yoga har jag blivit lite nyfiken på.

Händigakvinnan sa...

Tror duvor äter på frukt så här års och blir lite berusade ibland. Var med om något liknande för något år sedan. En duva satt på en låg gren i äppelträdet. Hunden skällde som en galning så jag gick ut och sjasade bort den. Den flög iväg, satte sig i ett annat träd. Startade efter ett tag och flög med full kraft in i ett fönster. Landade i Kungsmyntan och - tja - där satte hunden tänderna i den.
Kram

HWIT BLOGG sa...

Vilket möte! Kanske ville duvan vara med :) Hi hi, det var härlig läsning Isa...
Kram till dig,
Titti

Elisabeth sa...

Jag har också gjort medicinsk yoga i tre år nu och den har hjälpt mig mer än sjukgymnastiken :) Lugnet är nödvändigt och man vill ju vara i lugn och fred när man gör den ;) Kanske duvan ville säga dig något ! Den hade kanske med sig en speciell hälsning.. Ingen vet, men visst är det trevlig om man tänker så !
Kram
Elisabeth

Renoverings Huset sa...

Spännande, men ändå lite läskigt.. :-)

Therese

Meta sa...

Vem vet det kanske var någon som ville ha din uppmärksamhet från gångna tider....
Kan ju vara trevligare vid andra tillfällen
Ha en fin mitt i veckan
Kram Meta