söndag 28 februari 2016

Färgtema på stegen



Inte där än men snart

Har en stege utanför växthuset där jag brukar sätta krukor med penséer varje vår. Än är vi inte där men snart och jag längtar. Längtar efter att få botanisera bland alla olika färgnyanser och näpna små ansikten. Lika svårt att välja varje år - alla är ju så bedårande rara och nu har jag bestämt mig för att ha ett färgtema så jag inte står där som Gösta Ekman i sketchen om Aftonbladet eller Expressen och velar.




I fjol blev det en massa olika färger och på bilden är penséerna alldeles nyplanterade. Då hade vi varit vid Rönne Trädgård i Rönneshyttan som hade massor av olika sorter att välja mellan. Ser fram mot vårens första besök !




Finns ju såå många vackra färgtoner och här har jag fallit för en rosamelerad med gula inslag. Jag köper bara de småblommiga penséerna då jag tycker att de blommar rikligare och håller längre. Något sortnamn har jag inte koll på.




De blå och lila faller jag ofta för och någon rosa också. Samma färger som jag har i trädgården i övrigt. Det sitter liksom i generna på något vis.




Den här lilarosa skönheten som är så vackert tecknad med sitt gula öga vill jag ha många av i vår.




Penséer överallt

Tur att dom inte är så dyra Penséerna så man kan frossa i dom. För när våren väl kommer då vill man ha dom överallt !

Har du någon favoritfärg eller sort ?

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

21 kommentarer:

  1. Så mysigt när man kan frossa i olika färger.Och man kan ju ha dom länge länge innan dom börjar hänga och se lite slitna ut.
    Trevlig helg.

    SvaraRadera
  2. Så ljuvligt söta, penséerna! Jag brukar också ha mina på en stege. Det är ett bra sätt att visa upp dem samtidigt som man får masseffekt.

    Är också väldigt svag för de lila-vit-gula, men alla är söta på sitt sätt.

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  3. Jag gillar också de små sorterna. Kan inga namn men lila är nog den färg som dominerar när jag köper hem dessa söt nosar. Längtar tills det är dags :)

    SvaraRadera
  4. Jag gillar också de små sorterna. Kan inga namn men lila är nog den färg som dominerar när jag köper hem dessa söt nosar. Längtar tills det är dags :)

    SvaraRadera
  5. Jag längtar också efter penséerna! Jag har köpt exakt samma sort (en storblommig rosa-vit variant) i flera år nu, men i år ska jag förnya mig har jag bestämt. Småblommiga blir det, men färg blir nog ändå något i den rosavita färgskalan igen, om jag hittar något snyggt. Och så vill jag hitta de där snygga ruffliga varianterna också, får hålla utkik.
    Kram Elin

    SvaraRadera
  6. Helläcker får jag säga. det är farligt att gå förbi torget eller växtbutiker när den tiden kommer. Hittar alltid några fina penséer varje år som jag bara måste ha.
    Ha en fin vecka nu drömmer vi tills de kommer i butiken
    Kram meta

    SvaraRadera
  7. Åh så fint, tänk att vi snart är där. De lila/rosa med gult öga var ju hur söta som helst. Måste kika efter de när det är dags.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  8. Ja, det är alltid lika ljuvligt när penséerna kommer i butikerna, och svårt att välja färger, man vill ha alla! :)
    Förra året planterade jag en nästan Bordeauxfärgad med vita inslag, (finns under Trädgårdsinlägg hos mig)
    Något år har jag haft enbart vita, ett annat år i skiftande aprikoser nyanser.
    Ha en fin vecka!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  9. Jag gillar också panséer. De är ju så tacksamma på våren, nästan de enda som klarar de kalla nätterna här. Helhetsbilden du avslutade med är bara för underbar! Det är verkligen vackert hos dig! :)
    /Kitty

    SvaraRadera
  10. Så härligt när det är dags att köpa penséer. Jag gillar också de småblommiga, särskilt eftersom det ofta blåser här och de stora då lätt blåser sönder. Gillar idén med färgtema! Jag ska också försöka hålla mig lite mer begränsad i år men det finns ju så många fina att välja bland... Kram Katarina

    SvaraRadera
  11. Vilken härlig vårkänsla! Penséer längtar man verkligen efter så här års. Så fint att dekorera stegen med dem. Tycker nog att alla är söta i sitt rätta sammanhang, men är svag för de lavendelfärgade om jag måste välja.
    Ha det fint!
    Titti

    SvaraRadera
  12. Ha ha, ja jag är likadan, står där och velar och köper EN av varje sort! Dom småblommiga gillar jag och favoritfärgen kan nog i år bli den ljusblå tror jag...ska se om jag hittar några snart.
    Ha en fin måndag!
    Kram från Titti
    (Jättehärliga bilder du bjuder på också!!)

    SvaraRadera
  13. For en fantastisk fin blogg du har. Så mye vakre bilder og inspirasjon. Gleder meg til å følge deg fremover.

    SvaraRadera
  14. Visst är de underbara vårens budbärare :D Man blir glad i hela kroppen av dem ! Jag brukar blanda och köpa både storblommande och småblommande.....gillar alla färger som finns ! Man är ju så uttorkad på färg så här i början av säsongen så då vill man ju ha alla!

    Ha en bra ny vecka !
    Elisabeth

    SvaraRadera
  15. Ja, DE ÄR EFTERLÄNGTADE! ÄLSKAR DE SMÅBLOMMIGA MEST, OCH JAG FALLER OFTA FÖR MÅNGA FÄRGVARIANTER...MEN VAD GÖR DET, DE PASSAR ALLA IHOP PÅ NÅT SÄTT.
    SNART SÅ...
    HÄLSNINGAR LENA I BLEKINGE

    SvaraRadera
  16. JÄTTEFINA och frestande att köpa men jag har sått några i källaren som växer mycket långsamt...så jag får vänta.

    SvaraRadera
  17. Känner igen det där, att man står som en åsna mellan hötappar. Jag kan till och med ha bestämt mig innan jag åker hemifrån, men blir ändå hur velig som helst, alla är ju helt bedårande! Dom småblommiga ska de absolut vara.
    Tack för härliga bilder, ska njuta en gång till!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  18. Det blir så effektfullt när man samlar ihop dem på det där sättet. Det har jag också gjort det senaste åren, och det blir så mycket finare.
    Förövrigt håller jag med om att det ska vara de småblommiga. Och helst vill jag ha dem rosa-lila.
    Snart är våren här! Då kan vi frossa i blommor igen!
    Må så gott

    SvaraRadera
  19. Vad fin t du har fått till det med penséerna. Det är mängden som gör det! Så frossa på du!/ Ha en fortsatt fin vecka/Monica

    SvaraRadera
  20. Penseer är ju så underbart vackra, min mor älskade dem, speciellt svarta, tyvärr lever min mamma inte. Men jag får nog sätta svarta och blå som jag tycker om.

    Din fina blogg gillar jag.

    KRAM

    SvaraRadera
  21. PRECIOSAS FLORES.
    Y ESE LUGAR ME ENCANTA!!!
    SALUDITOS

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa