onsdag 2 mars 2016

Lustgården i kökssoffan och gräddvita krukor på köksbordetPrassligt vackra

I dag har det varit riktigt gråkallt ute och det var skönt att maken hämtade upp mig efter jobbet så jag slapp kämpa på cykel hem i snålblåsten. Istället kunde jag landa i köksvärmen och snitta om de snart överblommande tulpanerna som jag ändå tycker är som vackrast just nu innan förfallet totalt tar över. Nästan lite prassligt vackra.
Ett ställe att trivas på

Narcisserna "Bridal Crown" som jag köpt hos ett favoritställe efter vägen till Norge - Esters Café har börjat slå ut och doftar som en hel parfymfabrik. Precis den dagen vi passerade hade hon öppnat upp frö- och blomavdelningen med massor med nya lökväxter. Där fanns också ett jättemysigt café med inredningsbutik på ovanvåningen. Allt i gamla byggnader med en härlig trädgård på baksidan med franska cafémöbler. Ett ställe att trivas på alltså !
Här är den doftande blomman som slagit ut och fler knoppar är på gång. I samma gräddvita nyanser som de prassliga tulpanerna.
De gamla Rörstrandskrukorna fick komma fram på bordet idag. Är förtjust i det här mönstret och tanken på att tidigare generationer använt och pyntat sitt bord med dom.
Vad kan det va ?

Fick ett inplastat kuvert på posten idag och hade ingen aning om vad det innehöll. Så kort är mitt minne att jag inte kom i håg att jag alldeles nyligen beställt ett kuddfodral med tyg från Stig Lindbergs Lustgården. Till fast pris på Tradera. Har gjort det tidigare med kudden Herbarium som skymtar bakom Lustgården. Kuddarna är välsydda med infälld dragkedja i botten och med Stigs tyg på båda sidor.

Så när jag öppnade härligheten och drog ut en hopvikt tygbit snurrade frågetecknen i skallen innan Lustgården åter landade i minnet och jag blev jätteglad över en ny kudde att pynta kökssoffan med.
Vilken skaparförmåga

Vänder man på kudden får man ett annat motiv. Otroligt prisvärt för en kudde i designat tyg. Det är så roligt när man upptäcker "nya världar". Har aldrig tänkt på Stig Lindbergs tyger tidigare och nu får dom gärna dyka upp lite överallt i hemmet. Vilken kreativitet och fantasi den mannen hade !
Tavla istället för tyg

Grämer  mig fortfarande att jag inte gav mig in i budgivningen på stadsauktionen här i stan när flera av hans vackra tyger auktionerades ut. Jag fick en tavla av Slas i stället - inte så dumt det heller. Loppisletandet har tagit nya vägar.

Så nu njuter jag av väldoftande narcisser i vackra krukor, prassliga tulpaner och en färgglad Lustgård i kökssoffan - då kan det gärna få vara lite gråkallt ute, det gör liksom inte så mycket.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

10 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Underbart kuddfodral det där! Och jag tror bestämt att du och jag har samma färg på våra kökssoffor, hihi!

Vill ge dig ett hjärtligt tack för fina ord på min blogg, Isa. Jag blir så glad att du tycker om mina små tramsiga inlägg. Hoppas du redan vet att din trädgård och dina bilder här på bloggen är en enorm inspirationskälla för mig!

Må så gott!
/Anna-Karin

myrica sa...

Vilka ljuvliga blommor, Narcisser i alla former är så vackra jag har satt ihop några knölar i en "potta" som jag tycker passar nu, och dom har börjat att slå ut, en av dom har jag foto på min blogg,
Sedan måste jag saga att det tyget med trädgård var ju så härligt, super fint.
Ha en trevlig kväll

Luna Ek sa...

Älskar Stig Lindbergs mönster! Så fint det blev i soffan.
Här har snöat hela dagen och ska visst göra hela helgen, så alla färgklickar gör mig glad nu. Tur att jag fick mitt lystmäte i Gbg Botaniska häromdagen.
Kram Luna

Millas Trädgård sa...

Så mycket du har att njuta av! Vacka tulpaner, doftande narcisser och ljuvligt kuddfodral! Härligt!
Kram Milla

Kivipellon Saila sa...

De gamla Rörstrandsgrukorna är så vackra (med eller utan) tulpaner!! Vi har här nu tulpanstorsdag! De är ganska exciterade och intresannt utmaning! Och doftande narcisser!

Sofia sa...

Helt enkelt ljuvligt med de tulpanerna och narcisserna i de
krukorna!!!! <3
Kramis Sofia

Sofia sa...

Ps... Ja, jag är med i början av tidningen också =)...står och håller penséer! Du har örnblick du! =)

Elisabeth sa...

Älskar de där blåvita rörstrandskrusen :D Skulle gärna ha ett par själv...får hålla utkik ! ;) Jadu, nu behöver vi färgen när vädret slog om till det sämre :( Blä ! Tur man har innepyssel också :) Har börjat omskola mina småttingar....det ger alltid hopp om nytt liv och en ny vår :D

Kram
Elisabeth

Meta sa...

Vilken härlig helg du får hemma vid att njuta av tulpaner och så fina kuddar i din soffa
Ha det gott
Kram meta

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Hej :)
Det är första gången som jag kikar in hos dig och jag blir alldeles glad :) så mycket vackra bilder.
Nu ska jag kika runt lite mera här inne.
Tack snälla för din titt inne hos mig!
Hoppas allt är bra med dig och att du har en härlig fredag!
Varm kram
Jessica