söndag 29 november 2015

Adventsstämning i mörkretHänger på låset

I morse hängde jag på låset till Plantagen för att slippa trängsel och kunna välja och vraka bland julblommorna i lugn och ro. Dessutom ramlade jag över julgransbelysning och ljusslingor med 30 % rabatt och då började idéerna spraka i hjärnan. Så efter ett besök i skogen där det "shoppades" mossa, grenar och blåbärsris bar det av hem till trädgården och skaparfesten kunde börja.
Råddade med sänggavlar

Den gamla sänggaveln som redan stod framför växthuset funkade inte att klämma fast julgransbelysningen på så jag fick rådda om lite, slita upp och kånka tillbaka den rostiga gamla sänggaveln som stod i perennalandet istället. Där gick det perfekt att klämma fast belysningen.
Drömmer om pepparkakshus

Ljusslingor blev det i bägge olivkrukorna på båda sidor om växthuset. Än så länge är det bara julgransbelysning på ena sidan - jag fick ju lov att testa hur det skulle bli först innan jag inhandlade två julgransbelysningar. Den andra rostiga sänggaveln sitter ordentligt fast i armeringsjärn så maken får rycka ut med sina muskelkrafter en annan dag när det inte är trav i stan. 

Har länge närt en dröm att få växthuset att se ut som ett riktigt pepparkakshus till jul. Där belysning är en viktig ingrediens. Nu har jag kommit en liten bit på väg i den drömmen.

Idén med snöre runt kullerstenar så dom blir som små julklappar såg jag på Annikas sidor i AoT. Snabbt, enkelt och fiffigt.
Adventsstämning i mörkret

Efter några kyliga timmar ute frös jag slutligen in trots fleeceunderställ och varmaste kängorna. Idag är det söndag och då tänds inte utebelysningen vid växthuset av någon suspekt anledning där en timer är inblandad. I vanliga fall är det alltså alldeles mörkt nere vid växthuset en söndag så det skall bli fantastiskt att kika ut genom mörkret och se hur det lyser och skimrar där nere av både slingor och julgransbelysning. 

Nu väntar lite plantering av hyacinter, amaryllis och lite annat grönt - härligt att få pyssla lite och skapa adventsstämning i mörkret!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa 

12 kommentarer:

Maarit sa...

Beautiful!

Fröken Grön sa...

Så fint du gör!
Att få göra fint även i trädgården är härligt.
Jag älskar advent nästan mer än julen!
Må så gott!
/Anna-Karin

Malin sa...

Ååh... tokgillar ´stenpaketen´ , så enkla men vackra!:)
/ Malin

Katarinas trädgård sa...

Så fint och mysigt det ser ut!
/Katarina

Sylvia sa...

Så mysigt det blev! Har själv två sänggavlar ståendes (ska bli en skön viloplats nästa sommar) . Kanske ska klä in dem...? Få se vad som sker- Paketen var helt underbara och så lätta att göra. Tack för att du satte än mer pyssel griller i huvudet på mig ;)
Ha en fortsatt skön kväll

Meta sa...

Det blev superbra. Tänk vad lite rea kan vara bra ibland. det enda just nu som ger känsla av Advent är när det blivit mörkt och alla ljus och stjärnor lyser. Var på julskyltning idag usch och fy inget kul alls. Trodde att tändsticksområdet skulle ge lite stämning ja jo kanske lite då.
Ha det gott i värmen i kväll
Kram Meta

Steve sa...

Man tager vad man haver och har man en sänggavel stående så...........
Visst är det härligt med adventsstämning i mörkret.

an angel at my table sa...

Vad fint du pysslar! Jag har börjat inomhus jag saknar ett så fint växthus som du!!
Vill önska dig en fin adventstid!!! Mari

GladiGrönt sa...

Vad fint du har pyntat, jag har knappt kommit igång. De där sänggavlarna vore nåt att ha, egnetligen skulle jag vilja ha en hel järnsäng och plnatera klematis inunder. Hoppas jag duker på nån säng nån gång.../ha det bra i advent!Monica

Mirre sa...

Ohh så fint du gör det =D

Ulrika Johansson sa...

Såjä ttefint det blir! Precis den inspiration jag behöver just nu ;)))

Elisabeth sa...

Vilken kanonide´ du fick :D Julgransljusen pryder verkligen sin plats där på sänggaveln ! Fint :) Belysningen ute är viktigare än någonsin såhär års....och det känns så varmt och ombonat när den väl kommer upp ! Här har nästan all snö töat bort det sista dygnet och det är tråkigt...

Kram
Elisabeth