söndag 1 november 2015

Tänder extra många ljus i trädgårdenExtra angeläget att tända ljus

I helgen har jag tänt många ljus lite överallt i trädgården. Det behövs verkligen massor med ljuspunkter för att lysa upp mörkret nu i november och den här Allhelgonhelgen har det känts extra angeläget.
Reflekterar i stillhet

Även om det inte gör någon skillnad ute i världen har det känts bra att lysa upp trädgården lite extra. Att reflektera, stanna upp och tänka goda tankar i stillhet. Det tycker jag Allhelgonahelgen handlar om. Att minnas dom som inte finns bland oss längre, tända ett ljus och sända en kärleksfull tanke.
Kärleksfulla tankar

För mig handlar det också om att sända kärleksfulla tankar och kraft till alla som är på flykt i världen idag. Att tända ljus för en bättre värld. För alla oss som lever i den. Att känna tacksamhet över att just jag och mina nära och kära har tak över huvudet och mat på bordet och hade turen att födas i ett fredligt land som Sverige. Att göra det lilla jag kan göra - som att skänka ett bidrag till GULA BÅTARNA så att modiga människor på plats i medelhavet kan göra en insats och rädda liv.
Två fladdrande ljuspunkter

Jag och maken brukar tända två gravljus på vår altan på baksidan av vårt hus den här helgen. Vi har båda mist våra tidigare respektive livskamrater i livet. Det har nu gått många år sedan det hände och man lär sig att leva med sina sorger och minnen som dröjer sig kvar. Det känns fint att tända de två ljusen tillsammans och det känns som både I och S tittar ner från sin horisont och ser dom små fladdrande ljuspunkterna här på jorden, på vår altan. En liten hälsning att vi tänker på dom. I den mörkaste novembermånaden på mycket länge.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Sussi / Sussinghurst sa...

Du får et lille kram her fra mig

Meta sa...

Så fint du skriver jag ryser lite vid tanken på det som händer i världen och alla våra kära som inte finns här mer.
Ha en fin och skön vecka
Kram Meta

Merja sa...

Fint inlägg!Vi var till minneslunden och tände några ljus igår em. En fin tradition, tycker jag.
Snygg vas till finaste pelargonerna!
Här röstas det också på Martin varje fredag:))
Ha det gott!

Anonym sa...

Så bra skrivet, tack för det fina inlägget.
Kram Kristina

Rosor och ruiner sa...

Ja visst känns det extra angeläget i år, att tända ljus och reflektera lite extra över det som händer runtomkring oss... jag känner likadant!

Fint att ni tänder två ljus över era tidigare livskamrater! Det är en fin tanke att de kan se ljusen fladdra här nere på jorden.

Varm kram till dig!
Gunilla

Trädgårdstid sa...

Så fint, Isa - både i det stora och det lilla. Kram från Malmö/Elin

Högagärde sa...

Du skriver så klokt fint Isa. Jag önskar dig en ljus och fin november.
Kram Elisabeth

Lise-Lotte sa...

What beautiful words in this thoughtful post today together with your lovely photographs and thanks to google translate I can read them..

Lise-Lotte from Canada

Bondjantan sa...

Fint!