torsdag 12 november 2015

Trädgårdsmöblerna flyttar in och spetsarna upp

Ursäkta bildkvalitén - det blir hopplösa bilder när jag fotar inne - får liksom aldrig till det !

Auktionsfynd med spets

Nu har utemöblerna kommit på plats i köket - eller i alla fall två av korgstolarna som annars brukar vinterförvaras i växthuset. Det blev något helt annat när dom kom in istället för de gamla köksstolarna - mer ombonat på något sätt och en angenäm känsla av trädgård.

I samma veva fick jag äntligen energi att sy nya gardiner av gamla lakan jag ropat in på auktion för flera år sedan. De vackra spetsarna som någon flitig kvinna skapat för många år sedan kommer nu till användning och dagsljuset silas så vackert genom spetsmönstret.
I samma auktionslåda fanns även en hel del örngott som efter tvätt och strykning fick pryda kökssoffan. Gillar när man med små medel och ringa kostnad kan förnya och skapa nytt. Dessutom tillför gamla saker så mycket själ.
Dyrgrip i kökssoffan

Gillar också när man hittar en riktig dyrgrip som Stig Lindbergs kudde i tyget Herbarium (på båda sidor) till en överkomlig kostnad så man har möjlighet att äga en - stor lycka när den kom med posten. Du hittar den HÄR - om det fortfarande finns några kvar till fast pris. (Jag betalade 279kr för mitt kuddfodral)
Snöat in på Jugend

Föll som en fura för den här brickan som nu pryder köksbordet. Dels är den grön som kökssoffan och dels är den från Jugendtiden. Älskar den skira blomstermålningen som är så typisk för perioden för ca 100 år sedan. Synd bara att den inte syns när man ställer saker på brickan. Loppisfynd naturligtvis.
Motverkar abstinensen

Kanske plockar jag in lite fler utemöbler - bordet till utegruppen skulle absolut passa i köket. Då skulle köket kännas lite som en glasveranda eftersom vi har så mycket fönster i den delen av köket. Det skulle verkligen hjälpa till att överleva vinterns trädgårdsabstinens att åtminstone få sitta i trädgårdsmöblerna!
Loppisutflykt - igen

Nu återstår att byta ut den stora IKEA-lampan över köksbordet till en liten nätt Jugendlampa med glasmålningar på. Har sett en på loppis som jag funderar på - kanske blir det en liten utflykt i helgen !

Ha det så gott !
Kram/Isa

10 kommentarer:

Meta sa...

Man behöver en hel del inspiration från sommaren för att klara vintern Just nu är det ju knappt höst på termometern hos oss.Det känns som vår i luften. Har väldigt svårt att få till det att 1 advent står för dörren. Längtar efter att gå på loppisar igen. När panelen är målad och är på plats har jag lite tid att spendera på det.Det blev verkligen fint i ditt kök. korgstolar är hur mysiga som helst att sitta i och att det knarrar lite efter är så hemtrevligt tycker jag.
Ha det gott nu är det snart slut på arbetsveckan igen det går fort nu
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Som att sitta på en sommarveranda! Så klokt av dig att flytta in en del av trädgården i köket! Mysigt och så vackert! Gardinerna blev pricken över i... och traderafyndet, oj oj! Såklart du ska ta in bordet också:) Allt man kan för att höja stämningen inne under vintern blir som bomull för den längtande trädgårdssjälen!

Njut i dina korgstolar!
Kramar från Eva-Mari

Rost och rädisor sa...

Så mysigt du inrett! Får lite Carl Larsson vibbar av korgstolar och grönt.
Allt gott
Anette

Radka sa...

I have just found your lovely blog :-)
xx

Furulunden sa...

Så smart å innrede litt hage i kjøkkenet. Og så fint som det ble. Vi får holde ut vinteren, ikke så mange måneder til så titter de første snøklokkene opp i hagen.

Annika Christensen sa...

Så fint och ombonat du har det. Soffan är ju helt ljuvlig.
Det är svårt att fota inne det finns ju inget ljus liksom i november.
Allt gott
Annika

Anonym sa...

Så fint det blev, jättemysigt och med de rätta trädgårdsvibbarna. :)
Kram Kristina

Elisabeth sa...

Du gjorde helt rätt i att flytta in dina fina korgstolar till köket.....passar in väldigt bra där och känslan blev mjuk, romantisk och grön :) Precis som man vill ha det !

Hoppas du får en skön helg !

Kram Elisabeth

Helena sa...

Det där var allt en fiffigt idé!
Att få lite utomhus fast inne det kan ju verkligen göra att man härdar ut lite lättare.
TACK söta du för rar kommentar hos mig ♥
KRAM från mig!

HWIT BLOGG sa...

Ja huuu för att fota inomhus denna månad när det inte ens ljusnar! Helt hopplöst! Mysigt du har det i köket...gillar alla dina kuddar.
Ha nu en skön helg, ta hand om dig!
Kram Titti