söndag 22 november 2015

Vill skapa skön stämning på brickbordetUpplyftande ljusbord

I växthuset har jag ett brickbord som får flytta in i köket varje höst för att vi skall få plats med utemöblerna därute. Det kommer nästan mer till sin rätt i köket än i växthuset. I fjol fick det vara ett upplyftande ljusbord under advent och julhelgerna.
Det var så mysigt att tassa upp på morgonen och tända alla ljusen lagom till frukosten. Fast de tunna ljusen i hinken full med grus brann ner på nolltid och fick ersättas med kraftigare ljus.
I år blir det rött

Jag brukar aldrig göra likadant två år i rad utan vill hitta på något nytt hela tiden. Så i år blir det inget ljusbord. Snarare ett blomsterbord med rött som basfärg. Har hittat en vacker sliten kakburk på Myrorna som blir utmärkt att göra ett arrangemang i. Fler kakburkar fyndade på loppis skall letas fram ur gömmorna och en hel del grönt kan nog skapa stämning i de röda burkarna. En del ljus blir det också i någon form.

Nu önskar jag bara att magen slutar bråka med mig så jag kommer iväg ut och kan handla lite julblommor och annat pynt och får sätta igång för nu vill jag skapa lite skön stämning i kökshörnan !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Men åh vilket fint ljusbord du hade i fjol, och det blir säkert läckert i år med! Nu blev jag inspirerad till att adventspynta, det får bli på onsdag det när jag är ledig! Kul!

  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Nog är det tur a tt det är pyntartider, så man klarar den mörka vintern! Krya på dig, när magen krånglar mår hela kroppen dåligt! /Monica

  SvaraRadera
 3. Så fint du gjort, verkligen supersnyggt.
  Krya på magen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Jo minsann nu behövs det ljus för att tina upp oss inne när det är 10 grader kallt ute. En sol har jag idag och det njuter jag av.
  Härliga bilder att njuta av u kylan Spännande att se hur årets ljusbord blir då.
  Ha en fin vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Såå stämningsfullt :) Ja,nu är det verkligen ljustider...Man får vara noga med att släcka dem ordentligt ! Rött är ju julens färg så det kan inte misslyckas :) Blir spännande att se :)
  Krya på dig !
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det är ljuvligt att mötas av levande ljus vilket jag ofta gör när jag kommer ner i köket.
  Jularrangemangen måste inte vara identiskt lika från år till år. Det livar upp med några nyheter.
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 7. Fint och stämningsfullt! // Anna

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa