lördag 30 maj 2015

Sommarens första - på flera vis !Huttrade i trädgårdsstövlarna !

Idag har det varit riktigt ruggväder med kyligt dagsregn. Jag trotsade ändå vädergudarna och hoppade i trädgårdstövlarna för att hotta upp makens bedagade rosenbukett.

Huttrande klippte jag limefärgad daggkåpa i knoppstadiet,  rosa högväxta aklejor som slagit sig ner lite överallt i trädgården och bergsklint som till slut tagit över landet runt huset fullständigt - jag lägger mig platt och erkänner mig besegrad.
Visst är den vacker. Blommar tidigt och remonterar om man klipper ned den efter blomning. Bildar dekorativa ruggar. Är oftast en snygging ihop med sin närmaste granne. Men man kanske ändå inte vill ha den överallt - om man själv får välja !
Daggkåpan fyller ut så bra. Även om den inte slagit ut än. Dessutom märks det inte att man har klippt i plantan . Hur mycket man än tar. En favorit som ständigt återkommer i mina rabatter. De höga nickade aklejorna ser man den skira blomman först när den sitter i vasen och lyfter sig lite.
Sommarens första - på flera vis !

Härligt att kunna plocka in den första försommarbuketten från trädgården. Då blir det i alla fall lite sommarklimat inomhus. Dessutom adderade jag med sommarens första ljuvliga rabarberkompott på vaniljpannakottan som jag serverade till efterrätt när äldsta sonen med flickvän kikade in på långlunch. Så det blev en riktigt trevlig lördagseftermiddag ändå - trots ruskväder !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

16 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Åhh, så vacker bukett! Älskar ju bergklint, som du ju vet:) Och glömmer aldrig din godhet att dela med dig av dem!

Ha en fin fortsättning på helgen.
Kramar från Eva-Mari

Annika / 387 kvadrat sa...

Det inger en alldeles särskild känsla med egenodlat både i vas och på tallriken. Här njuter vi av några nyutslagna liljekonvaljer i vas och till dessert har vi precis avnjutit rabarbercheesecake.
Ha en bra helg!
/Annika

Rost och rädisor sa...

Snygg bukett och fiffigt att blanda köpe med trädgård. Gillar bergklint men håller den kort. Den blå verkar fröså sig lättast.
Allt gott och kram
Anette

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Va fint! Tänk jag plockar aldrig in buketter! Måste kanske tänka om!
Kommer inte på det, att plocka in.
Däremot händer det att det står nån ute på något bord :)

Ha det gott, kram Ewa :)

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Det var en fantastisk fin bukett! Takk for inspirasjonen! Nå som dagene er så kjølige og våte trenger vi sånne sommerbuketter innendørs. God helg videre til deg. Klem fra Anne-Kristin

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken härlig bukett, här är inte daggkåporna i knopp ännu.
Kram Maria

Meta sa...

Vackra blommor gör en glad och speciellt om man kan gå ut i trädgården att plocka dom.
Ha en fin söndag
kram Meta

Jenny sa...

Underbar bukett! Och fint verkar du ha hemma av det jag kan se, jag älskar ugglor!

Annika sa...

Underbart vacker bukett! Det är något alldeles speciellt att kunna ta in blommor från sin egen trädgård. Jag är ofta lite snål med det, tycker de är vackra där de står. Men daggkåpa och akleja - där kan man verkligen frossa!
Ha det gott!

Evas Pyssel sa...

Vilken underbar bukett.Jag har också den blå klinten. Ska komma ihåg att klippa ner den när den blommat klart. Har inte tänkt på det. Tack för tipset. Kram Eva

Glädjekällan sa...

Daggkåpan är förtjusande i sin enkelhet men behöver hållas lite kort ibland, tycker jag. Den vill gärna ta för sig lite mycket på grannens bekostnad. Har varit på trädgårdsresa i Skåne den här helgen, är egentligen det fortfarande, en trädgård kvar att besöka innan bussen vänder hemåt. Lite kallt har det varit och ömsom ösregn och ömsom en blek sol, men så mycket fint vi fått se.
Ha det gott!
Birgitta

Annika Christensen sa...

Underbart Isa!
Här är det den lila klinten som tagit makten.
Jag och min trädgård har nästan blåst bort. Vinden tar aldrig slut liksom.
Allt gott
Annika

Tittis trädgård sa...

Härlig bukett! Gillar också att blanda in lite daggkåpa, de fyller så fint. Bergklinten är så fin, men oj så den brer ut sig. Måste nog ta bort lite av den i år, så annat får chansen att överleva. Ha det så gott i din vackra trädgård/ Titti

Trädgårdstid sa...

Underbart vackert! Jag som älskar att göra buketter har varit lite dålig på det fram till nu, men i går gjorde jag precis som du - fyllde på en tanig bukett med röda köperosor med "hemgjort". Hos mig blev det blå spansk klockhyacint och det blev fint det också. Ska testa med knoppig daggkåpa nästa gång, det har jag aldrig provat men det var ju en jättebra idé!
Kram
Elin

Högagärde sa...

Härliga blommor. En riktig försommarbukett men var är sommaren.

Kram
Elisabeth

Rosor och ruiner sa...

Så vacker! Ja, visst är det härligt att plocka in blommor! Och daggkåpor är ju så bra i buketter! Bergklint hade jag förut, men jag tyckte de vissnade så fort, inte märkte jag att de remonterade...hm, undrar vad jag gjorde för fel... fina är de i alla fall!

GUnilla