tisdag 26 november 2013

Frossar i hyacinter !



Trevligt knubbiga och knoppiga !

En handelsträdgård nära mig har just nu erbjudande om hycainter för 10kr/st. Härligt för då kan man frossa i dom - visserligen är de inte så stora än men trevligt knubbiga och knoppiga fyller de sin plats ändå tills de drar iväg och blommar.




Nu åker den gamla kopparbunken fram !

Jag fyllde den gamla, loppade, buckliga kopparbunken med vita hyacinter, mossa, kottar och silvriga sticks och hängen. Just koppar känns trevligt att ta fram till jul - gör sig bra till det gröna och röda - dessutom är det tydligen inne med koppar igen läste jag någonstans. Allt kommer ju tillbaks till slut i någon form - är man ute tillräckligt länge blir man till slut inne igen !

Hoppas de andra hyacinterna har klarar sig i växthuset i natt ... i morse hade vi 6 minusgrader här .. vintern börjar så smått smyga sig på oss. Kanske får vi en vit första advent !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

  1. Du har det är så vackert med de knoppiga hyacinterna tycker jag. Här skall det också inhandlas till helgen.
    Kopparbunke hade min mamma alltid på julbordet full med hyacinter och det har jag med. en nostalgitradition. Fint är det
    ha en fin vecka
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Jättevackert! Gamla kopparbunkar åker fram här också till jul! Kom precis från skogspromenaden och där på ett ställe hade kommunen tippat en hel hög med granris och jättefina toppar, jag hade en under armen när vi gick hem, Nisse och jag!

    Hyacintkram till dig!
    Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Åh, vad fint - precis så gillar jag det. Enkelt med mossa kring och nån fin dekoration. Själv brukar jag kunna vittja skuggiga delar av gräsmattan på mossa:-)
    Kram
    Elin

    SvaraRadera
  4. Hallå!
    Visst är det underbart med hyacinter... blir lika lycklig varje år!!! Satt också och funderade om mina jag har i växthuset har klarat sig i natt.... här var det -8!!!
    Så snyggt med kopparbunken... hm.. jag har också en sån som står... kanske vore nått!
    Kram på dig!
    Sofia

    SvaraRadera
  5. Hyacinter och koppar kan bara bli vackert!!! Fint arrangemang du skapat, gillar snörena...bra tips.
    //Lotta

    SvaraRadera
  6. Tyvärr inget för mig har barn med allergi. Gäller även för Amaryllis men det har jag några i uterummet och barnet är vuxet så...ibland får man välja, var man kan vara.

    SvaraRadera
  7. Luvliga blommor som väcker julkänsla med sin speciella doft.
    Vad kul att du kunnat inspirera till ett så vackert växthus i förra inlägget! Uj uj så roligt om man vore ägare av ditt fina sagoväxthus!
    Du inspirerade mig att göra de där nyttiga chokladbollarna.
    Jo men alltså....ögat luras lite...man förväntar sig smaken av de där hemagjorda chokladbollarna...he he. Fast absolut helt okej när sötsuget sätter in. Nästa gång ska jag välja bort pumpakärnorna som har en lite besk smak som tränger igenom. Jodå, jag ska allt göra fler! ;o))
    Stor kram till dig Isa!
    Kicki

    SvaraRadera
  8. Finns det något vackrare än hyacinter? Tror inte det...bara doften! Här är hela huset fullt med hyacinter, jag kör blåa i år för doftens skull!
    Fina bilder du bjuder på!
    Ha en skön helg,
    Titti

    SvaraRadera
  9. Så fint med både "rosburken" och kopparkitteln med hyacinter. Hyacinterna är som finast nu tycker jag - innan de blommar och ränner iväg på höjden. Undras om det finns något trick för att stoppa dem i växten?!

    Ha en fin kväll!
    Kram Tamara

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa