måndag 10 juni 2013

Rackartyg att bli galen över !Den där lilla rackaren gillar jag inte !

Den qviltade pläden skulle ändå vädras så då fick det bli en liten installation medan jag donade  i köksträdgården och planterade tomat- och gurkplantor i större hinkar idag. Känns som jag har hur mycket som helst kvar att göra och blir aldrig klar !

Dessutom är det någon liten rackare som drar upp mina ärtplanteringar i lådorna i köksträdgården eller helt sonika biter av dom ... ett rackartyg jag blir galen över .. får plantera fler undan för undan och hoppas att dom får vara ifred till slut.
Den här fina emaljskylten köpte jag med från en liten mysig butik efter Portabello Road i Notting Hill. En hel butik fullproppad med skyltar i alla tänkbara storlekar och texter. Jag letade efter ett med Gardenmotiv och hittade den här som passar så bra på dörren ut mot köksträdgården.
Den italienska basilikan med fröer från Franchi har nu blivit ganska stora och smakar kanongott i en mozzarella- och basilikasallad. Underbart bara att dra med fingrarna på bladen och dra i sig aromen !
Gräva upp och gräva ner nya plantor !

Lavendeln som jag drog upp från frö för några år sedan har överlevt vintern i växthuset i sin zinkbalja och skulle kanske behövas ansas till lite.

Däremot hade de flesta lavendelplantorna i köksträdgården dött i vinter .. de där som man skulle nudda med fötterna när man gick in köksträdgården och som skulle frigöra den där underbara doften så man klev in i ett moln av lavendeldoft - det står fortfarande på önskelistan. Har grävt bort några och några står på tur att ersättas. Tur att jag har ett gäng plantor som nu tyngs ner av en thujahäck runt terassen som behöver flyttas.
Gräva upp och gräva ner nytt igen!

De flesta av dahliorna har nu kommit i jorden .. lite i taget börjar trädgården bli klar inför sommaren ... långsamt, långsamt. Alla rabattrosor på baksidan på terassen har gått åt i vinter liksom New Dawnrosen vid portalen ute vid vägen samt en Karen Blixenros och några fler. Dom väntar på att bli uppgrävda och bortforslade och ersatta med nya fräscha plantor. Får väl se vad vi hinner innan semestern - vet att vi är många som är drabbade efter den här vintern !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

10 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Åh, så mycket fint det finns att titta på runt ditt lilla växthus! Och nog var den där engelska skylten pricken över i på dörren. Roligt med ett reseminne dessutom.

Vintern gick hårt åt rosorna här hemma också. Jag trodde att flera hade dött, men peppar peppar så kommer det nytt liv nerifrån rötterna. En man på en plantskola sa till mig att absolut inte gräva upp något innan midsommar, så det rådet kanske jag kan skicka vidare till dig.

Må så gott och ha en skön trädgårdsvecka!
Kram från Skåne!

/Anna-Karin

Furulunden sa...

Så fint det er rundt drivhuset ditt!! Deler det på min hage facebookside i dag:)

Anna Vattenkanna sa...

Jamen det måste vara den där Fru Duva som skulle boa in sig i växthuset för någon tid sedan. Hon är sur och nu ger hon igen. Nä, men duvor gillar ju ärtor så det är nog inte helt omöjligt att det är de som äter i landen.

Mysigt och fint som vanligt hos dig - skylten är ju underbar!

Kram

Evas Pyssel sa...

Så inbjudande du har i din trädgård. Jag var ju i London förra helgen. Tyvärr var det stängt i butikerna i Notting Hill när vi kom dit. Hade gärna
tittat in i den där skyltaffären. Men jag kommer snart dit igen.
Det finns tydligen fler rackare i vår Herres hage. Hos mig var det en fasan som helt sonika klev in i mitt växthus och tog för sig av min kruka med krasse . Grrrrrr !!!
Nu njuter vi !!! //Eva

Luna Ek sa...

Alltid ska det vara något. Nyss upptäckte jag att en av de få rosor jag har kvar i år och som var full med knoppar i går, plötsligt var alla avknipsade idag. Av vem ? trodde rådjuren hade tillräckligt att äta i skogen nu.
Underbar skylt by the way.

Tant Otteskrufv sa...

Trist att inte få ha plantorna i fred!Kanske kan du sätta en hattifnatt över ärtan till dess den rotat sig och fått så mycket rufs att den inte är lika attraktiv för marodören? Alltså,en hattifnatt är en PET-flaska med bortklippt botten och utan kork. Det fungerar här :)

mysiga heestrand sa...

Tack för så fina inspirationsbilder. Du har det så fint,
Kram
Marita i Heestrand

Solstrimmor sa...

Så synd att så många växter gått åt i vinter. Istället för lavendeln i gruset kan du kanske sätta backtimjan, härdigare och lika godoftande när du nuddar vid den? Jag är så glad över att "mina" nävor trivs hos dig! Duvan får du nog hålla ögonen på... säkert hon som ställer till det bland ärtskotten!

Må så gott!
Kram Eva-Mari, som gillar din skylt!

Louise sa...

Väldigt tillpiffat och fint hos dig!

kram louise

Gun-Britt Persson sa...

Skönt när man börjar bli färdig. Hur har det gått med dina tagetesfrön som du tog från den vita tagetesen förra året? Jag var lycklig och fick några frön men sorgligt nog så grodde inte ett enda. Hoppas du hade större tur.