tisdag 11 juni 2013

Ett blå/lila flor av nävor !Nu blommar den vackra nävan jag fick av Eva-Mari (bloggen solstrimmor) förra våren. De små plantorna har växt till sig ordentligt och blommar överdådigt i en läcker blålila färg.
Har samplanterat nävan med daggkåpa ... varannan näva och varannan daggkåpa runt hela halvcirkeln. Vi får se om daggkåpan går att hålla i styr så den inte tar över - den har ju en tendens till att bre ut sig alldeles för mycket.Å andra sidan har den nog en värdig "motståndare" i nävan som också värnar om sin plats.Stockros i rosa, purpur, ljust gult och vitt !

Bakom nävorna/daggkåporna växer stäppsalvia och klätterrosor vid klätterställningen. Fem kraftiga mörkröda/svarta dahlior bor också här och har nyligen kommit i jorden samt 6 st vita liljor samt några nyplanterade låga stockrosor ( impectas "Aubade") i färgerna rosa, purpur, ljust gul och vitt.  Skall bli så spännande när de kommit upp och blommar - det är en ny sort som kommit i år och som har ett grenande växtsätt med stor blomrikedom!

Åhh, nu skulle man vara ledig  så man kunde vara varje minut i trädgården och bara trädgårdera och NJUTA!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Pilgrim sa...

Äntligen är vi igång! Har varit ute hela kvällen och kapat tulpanstjälkar. Vips har rabatterna förvandlats till frodiga perennarabatter. Tänk att jag glömmer bort det varje år...
Ha det bäst!
Kram Hélena

Godastunder-tokigaidéer sa...

Nävan hade en super fin färg, just en sån jag är på jakt efter. Det ser jätte fint ut att plantera den tillsammans med daggkåpar, snyggt.

Kram Anna

Solstrimmor sa...

Åh, så roligt Isa, att få se att nävorna har det så bra hos dig! De trivs och visst är de vackra!
Hoppas du snart har semester så du kan njuta fullt ut.

Kram och sköt om dig.
Eva-Mari

STENLYCKA sa...

Godmorgon!
Härlig näva, jag har också en sådan, den är tacksam med sina stora blommor och vackra färg. Den kan behöva lite stöd för annars lägger den sig platt när det blir regn.
Förstår att du har det underbart i din trädgård nu.
Njut och ha det gott!
Kram Raina

Bettina Bäck sa...

Känner samma sak, vill bara vara ledig och njuta. Men det är ju skönt att känna så, och ganska mycket av sol har vi ju kvar när jobbet är över.
Ditt staket är så snyggt! Gillar verkligen det.

Bjørkvold besøkshage sa...

Vi liker din røde obelisk veldig godt og tenkte å snekre noen slike til vår hage. Hvis du kunne gitt oss informasjon om høyde og hvor stort areal den dekker nede ved bakken hadde vi satt stor pris på det. Et nærbilde av toppen på den hadde vært underbart. Opplysninger kan legges som kommentar på min blogg, sendes til
bjorkvoldbesokshage@hotmail.com eller som innlegg på din blogg. Kanskje flere som ønsker de vitale mål.

Håper du har tid til dette i en travel og deilig forsommertid.

Ha en fin dag!

Brita