söndag 9 juni 2013

Lite odling från Chelsea !


Så här kan man också odla jordgubbar ... i stora amplar klädda med tyg ! Tyckte det var ett ganska fiffigt sätt att dölja fula plastamplar ... snyggt med flera på rad.
Har man ett par gamla kängor över kan det få bli en lite miniodling av jordgubbar istället efter många raska steg på jorden ..... sämre sätt kan man ju få avsluta sina dagar på !

Ser alltid lika charmigt ut att odla i gamla konservburkar .. frågan är bara ... var hittar man dom ? Själv köper man ju liksom inte så stora burkar .. kanske kan man fråga på närmaste pizzeria om dom vill bli av med några ... om dom nu har några ?
Huller-om-buller-odling i stora säckar ..... inte är det snyggt. Detta skulle aldrig få komma in i min trädgård !
Det här kan jag däremot tänka mig ! Snyggt komponerat med grönsaker och blommor i skön blandning i en zinkbalja ... odling med lite mer stil och en fröjd både för öga och gom !

Har ju zinktema i min köksträdgård så den här idén snor jag rakt av ... idag skall sås ringblommor och grönsaker (får se vad jag hittar i frölådan) ... lite sent kanske men allt i trädgården är ju sent i år!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Väntar med spänning att få se dina odlingar! Jag har sått ringblommor lite här och där i min nästan egna trädgård. Ska bli kul att se om det kommer fram några andra spännande växter också!

Ha en fin söndag.
Kram Eva-Mari

Garden of Sense sa...

Tygamplarna var ju jättesnygga! Det tipset ska jag komma ihåg!

Ha det bra//Laila

Bettina Bäck sa...

Snyggt med amplarna! Och jag hoppas också på det där med att allt är sent, jag är nämligen också lite sen i starten och har inte riktigt hunnit med det jag har velat i trädgården.

Aquilejans sa...

Fina bilder!
/Malena

Karina Nohrstedt sa...

Härligt med bilder från Chelsea, har aldrig varit där själv men det står definitivt högt upp på reseönskelistan. Du har en sådan trevlig blogg, den första jag började följa efter rekommendationer från en kompis:)Nu följer jag många fler som jag bl a hittat hos dig och bloggar själv lite smått.

Luna Ek sa...

Att knyta tyg om fula kärl är bra tips för både stående och hängande . Kom på att jag en gång knöt långa vita fiberdukar på befintliga fula lampor för en ljusinstallation jag gjorde till en utställning. Det skulle nog också passa att vira runt fula amplar på rad.

Anna F sa...

Jättefina bilder från England!
Gällande stora konservburkar så kan jag ge dig tipset att fråga på någon förskola som har ett tillagningskök,där har man stora konservburkar...jag jobbar själv på en förskola och brukar tigga till mig burkar av vår kokerska. Krossad tomat, oliver, champinjoner mm.
Ha det gott och glöm inte att pausa :)

susanne sa...

Fint med tyg runt amplarna och så gillade jag skorna!