lördag 15 juni 2013

Virkat i trädgården !Blev så inspirerad !

Jag blev så inspirerad när jag läste ett inlägg hos Heléna , bland rosor och bladlös om hennes och Anna-Karins roadtrip till bl.a. Åsa, trädgården på höjden. Bland alla Helénas magiska bilder från besöken fanns bilder på virkade rundlar på lina som vajade i vinden. Det var så himla läckert tyckte jag och satte genast igång med att fundera hur jag kunde få in något virkat i min trädgård.
Hade rutor liggandes !

För att överleva vintern virkade jag mycket för att få utlopp för någon form av skapande när man inte kunde vara i trädgården. En sorts ruta som jag gjorde då passade precis in i klätterställningen i perennalandet !

Den idén fick jag i natt och tidigt i morse var jag ute och installerade rutorna .. så kul ! Rosorna som egentligen ska klättra  i armeringsmattan  har precis kommit igång och det lär dröja innan de kommer klättrandes till den här höjden. Skulle de sätta fart är det bara att flytta rutorna lite högre upp.
Kanske får dom sällskap av några virkade fjärilar också ... funderar på att ta limpistolen och limma fast några som mellanlandar mellan rutorna ... en idé som väcktes precis NU !
Virkade stolsdynor gjorde jag redan i våras till de slitna trädgårdsstolarna som står precis framför ... så det passar ju bra att de går igen i armeringsrutorna.

Känner mig glad när jag kommer ut och ser mina egenvirkade mormorsrutor i trädgården !I dag blommar klätterrosorna vid det röda klätterttornet ...det är magiskt ljuvligt att vara i trädgården idag !
Hoppas du får en skön dag i din trädgård !
Kram/Isa

15 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Men sååå perfekt! Visst är det märkligt när idéer föds och man redan har materialet som bara väntat? Jag blev så inspirerad av din kreativitet så jag ska leta fram mina rutor som jag virkade i vintras, fast eftersom du är så mycket mer färgrik än jag så är mina, hör och häpna, sandfärgade... Men de kanske passar att sitta på?

Solsken och kramar.
Eva-Mari

Meta sa...

vilken kul idè, bra när nätet inte har så mycket växter.Fint blev det med
Det är så härligt efter regnet som tvättat bort allt frömjöl.
Ha en fin helg
Kram Meta

blompia sa...

O, så fint det blevmed dina läckra färgskalor. Helt i min smak. Jag har pysslat hela dagen i trädgården. Nu när det äntligen slutat blåsa, har jag satt mig i skuggan under ett äppleträd!
Kram Pia

Marina sa...

Det var ju jättefint!

Ha det bra!

samson sa...

Så läckert
ha det så bra
maggan

Lyckans lilla hus sa...

Så sött!! En jättefin ide' :). //Marie

Min Skattkammare sa...

Jag blir också glad av att titta på dem! Så fint och häftigt!
Sista bilden är underbar, uj vad det växer och prunkar hos dig!
Och vad spännande med en tripp till England och vackta trädgårdar!
Ack...ack, en dag ska det väl bli min tur. ;o)
Stor kram till Dig!
Kicki

Louise sa...

Jättefint! Aldrig sett tidigare.

kram louise

Trädgården på Höjden... sa...

åh, så fint. och så kul att du gillade min virkade girlang. Mormorsrutor är så otroligt söta och passar ju perfekt i armeringsmattan. mjukt möter det hårda. perfekt och oväntad kombo. mer virkat i trädgården helt enkelt!
kram åsa

Bettina Bäck sa...

Nä-ä vad snyggt och roligt! Superkul, och verkligen personligt. Fiffilurigt att det går lätt att byta ut också om någon börjar se tråkig ut.

Tant Otteskrufv sa...

Perfekt! Så mycket du och så himlafint! :)

susanne sa...

Men det där blev ju bara så bra! Fina färger, perfekt att titta på tills rosorna kommit upp en bit också.

Marianne sa...

Fint men praktiskt(?), var på en konstrunda i parken i går där hade de virkat stora färggranna blommor av plastpåsar, regntåligt!

Livet på solsidan sa...

Det är på natten man får de bästa idéerna!
Och vilken tur, eller snarare skicklighet, att dina vinterrutor passade så bra i armeringsrutorna. Himla snyggt blev det!

Kram Tamara

Hällan sa...

Å så fint det blev! Jag blev så inspirerad av dina fina stolsdynor men kom aldrig igång. Tror att jag måste sätta igång och ha det liggandes framme så jag ser det. Tack för dina roliga tips!