söndag 23 juni 2013

Virkmaffian slår till igen !Virkade krukfodral !

Ja vad gör man när det är midsommarhelg och förkylningstider ... jo, virkar ... min nygamla hobby är fortfarande superkul och det roligaste är att se nya ränder växa fram undan för undan. Min nya krukor kommer jag nog att ha i köksfönstret tror jag.

Hade en beskrivning på virkade fodral till krukor liggande och med lite ändring så passade det mina krukor precis. Jag la upp 50 luftmaskor med virknål nr 6 (mätte längst ner på krukan runtom så det skulle bli rätt) och tog ihop till en ring med en smygmaska, virkade fasta maskor och ökade ca 2 maskor vart 4 varv ungefär.
Gamla krukor blir som nya !

Jag hade en kruka framme som jag ville klä och provade sedan med jämna mellanrum så fodralet skulle passa. Innan kanten på krukan ökade jag 4-5 maskor istället och sedan 2 maskor vartannat varv ungefär. Man får prova sig fram efter den kruka man vill klä.

Uddkanten är virkad med 2 fm, 4 stolpar i följande fm, 2 fm, 4 stolpar i följande fm och upprepa detta varvet ut.Modiga sommarpratare berör !

Fodralen går fort att virka och man byter ränder och färgval  som man tycker. Fast nu hoppas jag att jag slipper virka på ett tag och får vara i trädgården i stället för fortfarande är det växter som skall flyttas och klippas osv.

Har haft abstinens de här dagarna och mår bäst när jag får skrota runt i trädgården, klippa lite där och rensa lite här..... någon växt behöver bindas upp och andra har hamnat fel och behöver flyttas. Ja, ni vet hur det är och rätt som det är har 3 timmar gått och man har ingen aning om tiden.

Nu har Sommar kört i gång i P1 - vilken högtidsstund det är varje dag kl. 13.00 nu ! Jonas Gardell var lysande igår och idag var det Maja Ivarssons tur att dela med sig av sin svärta i livet .. jag skrattar och gråter  och blir så berörd av en annan människas väg genom livet - så modigt att dela med sig av sig själv till oss lyssnare !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

11 kommentarer:

Lena/isis sa...

Härliga krukor och färger! Kram

blompia sa...

O Isa, du har gjort det igen! Såå snyggt, blir så sugen, men tror mig inte om detta.
Kram Pia

Veronica sa...

Låter som en hel vetenskap att virka krukfodral men himla snyggt blev det:)

Kram

Lyckans lilla hus sa...

Men så söta!!! Jag hoppas du kryar på dig och snart får göra dina trädgårdsrundor igen. Kram Marie

blomsterdesign sa...

Så fina krukor du har gjort! Skönt att ha något att göra när man inte mår bra.
Krya på dig!
Kram Therese

Meta sa...

Du har så mycket roliga idéer. kul att se dom tycker jag.
Ha en fin vecka
kram Meta

MarJE sa...

Så flotte dei vart...lekre fargar som passa perfekt til Pelargoniane dine.
God sommar, frå MarJE.

Högagärde sa...

Men Isa så sött och så påhittig du är.

Elisabeth

Jannibele sa...

Så fine og artige! Kreativ er du:) Friske farger.

Grön skön passion sa...

Vilka superläckra krukor. Helt underbara.

Kram / Therése

Karina Nohrstedt sa...

Oj vad fint, nu blir jag virksugen, men det har jag inte tid med just nu. Målar verandan så den ska vara klar när släkten kommer på besök.