torsdag 12 juli 2012

Goda dofter i köksträdgården !


Liten blåvinge gör mig lycklig !

Nu luktar det så gott i köksträdgården .... av lavendel och alla olika sorters örter och kryddor ! Här växer isop i olika färger, dragon, oregano, spansk körvel,  citrontimjan, citronverbena, olika sorters basilika, kryddtimjan, persilja, rosmarin och samlingen fylls hela tiden på.

Fjärilslavendeln fyndade jag hos Leila på Jansro och det gamla zinktråget hos Karossgården i Gladsax. Fjärilarna gillar att fladdra över köksträdgården och vilar gärna i det vita gruset .... har flera ggr sett en liten blåvinge och det gör mig så lycklig ! Den är nästan utrotad pga av all övergödning inom jordbruket och trivs bara där det är giftfritt.


Kryddtagetesen väller och blommar !

Kryddtagetesen som jag sådde i mängder i våras har nu börjat blomma och väller i lådor och zinkbaljor.

Sådde både "Tangerine Gem" och "Golden Gem" och väntar nu på att den gula också skall visa sig för just nu är det den oranga som dominerar!  Just den tagetesen tycker jag om ... som har det där vällande växtsättet, luktar gott och blommorna går att dekorera en sallad med !


Här är en annan blomma som luktar gott i köksträdgården !

Luktärten "Hi Scent" har spruckit upp i de första ljuvliga blommorna .... "Twilight" däremot väntar fortfarande på varmare väder !


Impulsköp ... i år igen !

I de stora olivkrukorna blev det impulsköp ...i år  igen  ... fast jag tänkte att jag skulle planera långt i förväg. När man väl står där i handelsträdgården är man liksom hänvisad till vad som finns inne just då ..... Paradisblomster som får stå för det höga i krukan samt grusnejlika och surfinia som får välla över kanten fick det bli.

Tack snälla för alla kommentarer .... tänk så många fina vänner man får via bloggandet och påfyllning med sååå härliga energier !

Ha det så gott alla !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

SÅ VACKERT du har det!! Har läst ikapp mig nu och WOW. Så mycket nytt du gjort utanför växthuset. Helt otroligt läckert. Å så i stil med växthuset och dig :-) Måste vara mumma att få ha en sån fin plats med så läckra detaljer och härlig känsla.

Stoooort grattis till reportaget!! Det är du mer än väl värd!! Så kul!! Nu kan fler få inspireras av ditt fina växthus. Vilka fina bilder också!!!

Kram
Charlotte

Lyckans lilla hus sa...

Jag bara njuter av dina vackra bilder!! Kram Marie

Vårt röda hus sa...

Så fint det har blivit, jag är inte förvånad! Jag sådde kryddtagetes i våras, inte en enda kom upp! Jag har köpt några plantor till min Tagetes/bergklintrabatt och dom håller på att börja blomma nu.

Nu har jag läst reportaget, jättefint skrivet och bilderna, magiska:)

Ha det bra i trädgården trots vädret!
Kram Eva-Mari

Birgitta sa...

Vad bra det var i tidningen "tove ÄLSKADE hem" om dig och din fina trädgård. Gör reklam på min blogg om dig. Ha en bra helg.
Birgitta "Björklyan"

kristina sa...

Hej Isa,
jag har försökt att kommentera din blogg tidigare - men inte lyckats.
Jag och min man hittade din sida och har fått så mkt inspiration så nu ligger vi i startgroparna för att bygga vårt eget växthus/orangeri vid vårt hus på Österlen.
Inte alls långt från Jansro som du besökt nyligen! Där är det verkligen fint - vi är ofta där!
Hälsningar
Kristina

Fröken C sa...

Underbart repotage om dig i Tove Älskade Hem:))) Så otroligt fint du har det. Mycket inspiration får man;)

Ha det gott!
Kram C