tisdag 17 juli 2012

Pistagegrönt som i Inge !

Ursäkta dålig bildkvalité !

Inspiration från halverat glasspaket !

För över 12 år sedan skrapade jag av all färg på farmor och farfars gamla kommod. Ni vet på den tiden när allt skulle vara trärent .... sedan har den fått vara så och t.o.m. dörren har varit lös och bara inskjuten.  Nu under semestern fick jag ny energi att göra något åt den !

Pistagegrön skulle den vara .... precis som i glassen jag kommer ihåg från min barndomssomrar när man gick ner till Walters Livsmedel (vi bodde ovanpå) och fick ett glasspaket i tre smaker halverat i charken. Den pistagegröna var alltid godast och tog slut först !


Pistagegrönt som i Inge !

Nu heter inte färgen pistagegrön utan Inge och blandades ihop i en maskin på byggvaruhuset (efter mycket velande ... herrgud så måånga nyanser av grönt det finns!).

Den rostiga lilla hängande plåtbrickan med bokstäver kommer från Sofias Bod. Den underbara lilla boden med det stora sortimentet av ALLT man vill HA !

Decoupage kunde jag ju inte låta bli att göra i den infällda spegeldörren ... motivet känns igen från kuddarna i växthuset !

Skylten till vänster kommer också från Sofias Bod !

Ibland ramlar man över fynden !

Jag blev jättenöjd med slutresultatet av kommoden ... och så trevligt att kunna öppna och stänga dörren utan behöva baxa in den för att den skall sitta fast !!

Den vita hyllan med glaslock ovanför på väggen hittade jag förra veckan i liten Blomsterbutik i Finspång ... vi var på utflykt och i Finspång hittade jag en loppis för en del år sedan som var fullproppad med grejer. Nu letade vi efter den igen och på vägen dit gick vi förbi en blomsteraffär som annonserade om 50 % på vaser och krukor. I deras fyndhörna hittade jag hyllan till halva priset .... såna köp gillar jag ... och egentligen gick vi bara in för att fråga efter vägen!

Något loppis hittade vi däremot inte ! Men vad gjorde det .... jag hade ju redan fyndat !

Ha det så gott alla !
Kram/Isa

11 kommentarer:

MyGarden sa...

Så jättesöt kommoden blev. En riktig pärla! Och fyndhyllan var inte dum den heller. Var köper du dina vackra servetter när du ska decoupaga?

Isas Trädgård sa...

Jag brukar kolla efter vackra servettmotiv när jag är på resande fot. Just det här tror jag faktiskt att jag hittade i Orsa ... dom har öppnat en pysselbutik där ! Ett annat tips är Rosengården i Nora ... dom har väldigt vackra rosenservetter ... svårt att välja bara !

/Isa

Vårt röda hus sa...

Läckert, precis som pistageglass! Sen gör ju framsidag på dörren sitt till... lite jordgubbssmak också:)

Har lust att åka till Finspång och kolla om du köpte den sista glaslockshyllan!! Skulle passa precis hos mej också! Jättefin och ovanlig. Ja, jag vet, man kan inte få allt!

Ha det bra.
Kramar Eva-Mari

Sofia sa...

Hallå där!
Åhhh.. det lilla skåpet blev ju jätte fint! Som du vet så gillar ju jag också den färgen.... En läsare skrev en gång Kockums-grönt, det tycker jag passar bra. Tackar för den fina reklamen! Alltid så roligt att se sina prylar hemma hos nån annan...
STOR KRAM till dig!
Sofia

vitadrömmarobusigabarn sa...

inspirerande blogg
så fint
Hälsningar Tina

Fröken Grön sa...

Ja, se det där var verkligen en färg helt i min smak!
Ska absolut lägga namnet på minnet. Vilken färghandel är den ifrån?

Tisdagskram!

Cajsas Faster sa...

Finspång var väldigt nära mig:) Jag hade kunnat visa dig några fina ställen... men du hittade ju fina saker i blomsteraffären.

Så fint ditt skåp är!

Marie

mormorMärtas sa...

Så fin den blev!
Härligt när man får energi att ta tag i sådana saker på semestern.
Jag har lagt till dej i min blogglista nu. Du inspirerar mej så mycket med din trädgård och ditt växthus.
Vi håller på att starta vårt växthusbygge just nu och jag har ditt som inspirationskälla. Hoppas jag kan visa vårt så småningom!
Kram Annika

Tant Otteskrufv sa...

Du gör så fint! Med blommor och allt.Själv åt jag den bruna först :)

Helena sa...

Åh den ser gooood ut :-)Jag älskar pistage glass mums :-)
Blev så glad för jag fick tidningen du är med i av Accheja Catrin när vi hade tårtmöte i veckan!Saknade en bild på dig bara ;-)Vad roligt det var att läsa om dig säskilt som vi varit o sett det hela :-)
KRAM från mig!

Anonym sa...

Hmm....Walters...väckte gamla minnen.
Hade totalt glömt bort både Walters å glasspaketen som man delade på hälften! :-))
...och färgen är ju läcker!
Har precis besökt två gamla stugor där just den där pistagegröna färgen kommenterades...så var det ju förr.

Kommoden blev jättefin!
Kram Helli