lördag 14 juli 2012

En plats för själen !


Trivs i öppna landskap !

Jag trivs bäst i öppna landskap sjunger Ulf Lundell ... och jag är benägen att hålla med !

När vi besökte Österlen tog vi även en tur till Backåkra ... Dag Hammarskjölds ställe nere vid Kåseberga. Jag var särskilt nyfiken på meditationsringen ... skulle vi hitta den på andra sidan grässtigen över vidderna ?


Själen vilar i utsikten och tystnaden !

Japp .... efter att ha vikit av från stigen ner mot havet hittade vi meditationsringen och satt där under tystnad och lät själen bara ta in platsen och vila i utsikten mot havet och horisonten ... helt magiskt !

Det är en sådan där stund som man lagrar i sitt hjärta och plockar fram och kliver in i när man behöver lite extra kraft eller lugn och ro omkring sig ! 


En plats att längta till !

Vi fantiserade över hur Dag mellan sina hektiska uppdrag för FN tog sin tillflykt hit och laddade ny energi. Hit gick han nog varje morgon och hade en stund helt för sig själv medan solen gick upp över havet ... en plats att längta till på resor runt om i världen. 

Senare fick vi veta att Dag aldrig hann bo på Backåkra ... och det är osäkert om han verkligen satt på den här meditationsplatsen eftersom den uppfördes långt efter hans död 1961. Men eftersom den uppfördes precis HÄR så vill jag tro att just den platsen betydde mycket för honom .

P.A.X. står det inristat på den stora stenen ... vilket betyder Fred .... något som Dag Hammarskjöld verkligen stod för !


Det är något alldeles speciellt med naturen,  atmosfären och omgivningarna på Österlen .... efter 8-9 semesterresor dit finns det alltid mer att upptäcka för varje år ! Vi brukar starta vår semester med att resa dit ... finns inget bättre ställe att koppla av på och gå ner i varv på !

Vi bor avskalat utan TV och tillgång till dator men med uppdukad långfrukost och tillbringar kvällarna med att bara vara, träffa vänner och läsa böcker ... en kanonbra inledning och nedvarvning på semestern !

Nu fortsätter vi semestern här hemma och tar dagen som den kommer  !
Ha det så gott alla !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Frøken Solhat sa...

Hvor ser det bare helt fantastik ud der.........åbne landskaber og helt ubeskrivelige udsikter - det sted må jeg notere mig :0)

Dorthe

samson sa...

Det är så vackert på Österlen just det där öppnalandskapet är så annorlunda mot skogsklädda Småland
ha en fortsatt fin semester
maggan

Lisa sa...

Visst är det underbart på Österlen! Jag gillar också öppna landskap och mycket rymd (himmel). Vi bor så nära Öland, så jag åker ibland över och bara andas ute på Alvaret. Vi behöver alla hitta platser där vi kan ladda energi och samtidigt varva ner.
Ha en fortsatt fin semester!

Kram, Lisa

Ingrid sa...

Ja, det är vackert. Det är något särskilt med detta öppna landskap! Här är inget - och ändå allt vad själ och hjärta kan begära.
Ha en fin helg!

Sallys hus sa...

Hej hej!
Det ser ut som en underbar plats!
Låter som en superskön semester..;)
Din köksträdgård är såååå underbar!
Kram Katarina

Vårt röda hus sa...

Intressant om meditationsringen! Jag inser att det finns många platser vi har kvar att besöka i vackra Österlen:)

Ha en fortsatt trevlig semester!
Kram Eva-Mari

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken vacker plats. Ett perfekt ställe att varva ner på. Jag har aldrig varit på Österlen, vad roligt det hade varit att åka dit någon gång. Ha en fortsatt skön semester!
Kram Maria

Luna Ek sa...

Besökte just denna plats häromdagen och trots att jag fick huka för den hårda vinden stämde jag upp i just denna kända Lundellsång. Man kan bara inte låta bli på en sådan plats.

Kram/ Luna