lördag 15 oktober 2011

Röjar- och cirkulationsdag i trädgården !


Idag fick kameran vila ... så bilderna är recycling från förra hösten !

Dagen idag har varit jätteskön och maken och jag har tagit en riktig röjardag ... ni vet ... man skall in med trädgårdsmöblerna i förrådet .... men i förrådet är det redan fullt med annan bråte som liksom flyttat in av sig själv under sommaren !

Så då måste förrådet röjas ur först innan man kan börja släpa in trädgårdsmöblerna ....

I garaget har det också samlat sig lite konstiga saker som jag helt glömt bort ... en låda med överblivna krukor från ett auktionsfynd ... ett auktionsfynd som inte får plats någonstans i form av ett fällbord, gamla krukor som gått sönder osv. Och min goa make vill ju ha in bilen så han slipper skrapa rutor på morgonen .. så det är bara att röja och åka till tippen !


Så medan maken röjer så cirkulerar jag runt i trädgården och klipper lite plommonträd, tömmer verandans sista krukor med frusna Flitiga lisor, röjer bland sommarblommorna i perennalandet som ser mer döa ut än de redan döa perennerna. Perennerna klipper jag dock inte ner i höst ... de får stå kvar under vintern och bilda vackra frusna skulpturer och så finns det alltid några djur som blir glada.

En del krukor och lådor som skall vara kvar ute i vinter tömmer jag bara på växter .. jorden får vara kvar för det är så bra att stoppa ner gran- eller enkvistar i sen till vintern.


Maken har lite svårt för mitt cirkulerande i trädgården ... har man börjat med att klippa plommonträdet skall man klippa klart det först innan man börjar med nästa grej är hans devis .... jag däremot går gärna emellan och gör lite här och där för kroppen och stela leder mår så mycket bättre då .... så jag brer ut mig över hela trädgården med skottkärror, krattor, spadar och rensningsjärn !

Kanske är det .... det typiska manligt och kvinnligt som spökar ... mannen gör en sak åt gången medan vi håller fler bollar i luften ! Båda sätten är nog bra ... för slutresultatet blir nog det samma !

Nu är förråd och garage röjda, den stora trädgårdsgruppen inne, dahliorna nerpackade i sin vinterkorg och nu står en plankstek och väntar under grillen i ugnen ....

Trevlig lördagskväll alla bloggvänner !
Hoppas du också haft en trevlig dag i trädgården i dag !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Cajsas Faster sa...

Härliga höstdagar!
Vilka fina färger du har satt ihop!

Marie

Pilgrim sa...

Skönt att få ordning på allt. Vi är inte klara med allt småplock men det känns som vintern inte kommer lika tidigt i år som förra året så vi hinner nog.
Ha en underbar söndag!
Kram Hélena

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Vad du röjer och fixar och donar! Trevligt att läsa om. För mig blev det en dag på stan, med inköp av nya stövlar. Men i morgon blir det trädgård, en del perenner ska planteras.
Så fina collage du gjort!
Kram Maria

Tiger sa...

Har städat en del i trädgården, men ännu är det en hel del kvar. Så fina höstarrangemang du har gjort!

Vilken enorm Mårbackapelargon du har! Men varför inte låta den stå där i köket hela vintern? Pelargoner går alldeles utmärkt att ha i fönstren året om.

Hösthälsningar
Elisabet

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hihi.. känner igen mig så väl. Tycker också mest om att arbeta cirkulationsvis... ;) För mig handlar det mest om att gör jag det inte direkt så glömmer jag bort det.. sommartid gör det ju inte så mycket men nu med frostrisken hängande över sig är det viktigt att "allt" blir gjort... :) Idag ska sista känsliga växterna krukas in och flyttas in i vinterförvaring. Härliga bilder!
Kram!

Tant Otteskrufv sa...

Åh den som kunde få in en bil i garaget ändå...
Fast i vårt fall är det herr O´s grejor, läs motorcyklar, som står där och tar plats och inte går att slänga tyvärr.

Landbohaven sa...

Gode efterårsbilleder.

Ja der er en del at lave i haven inden vinteren sætter ind.
Tak for kigget.

staudecafeen sa...

skønne billeder, flot blog du har. god søndag Anne Gine

KahviKaneli sa...

Oj, så fina bilder!