tisdag 18 oktober 2011

Jag drömde fram växthuset ! !


Mitt växthus har varit "omslagshus" (fast på baksidan av tidningen NA:s bilaga bostad) under snart ett år nu efter reportaget i tidningen! Redaktionen söker nya spännande objekt att skriva om och har valt att ofta illustrera detta med en bild av vårt växthus .... väldigt roligt naturligtvis ...  att få vara med och inspirera andra!Ibland har jag svårt att förstå .. att drömmen verkligen blev sann ! Drömväxthuset finns faktiskt på riktigt ... och det står i min trädgård !

Det är inte många år sedan det inte fanns något alls ... ingen ruin, inget perennaland och inget växthus ... bara en gammal sandlåda och så jag som låg på min solsäng och fantiserade och drömde !

När man drömmer och fantiserar så skapar man ju något i sina tankar och allt skapande börjar ju med en tanke ...och även en sjumilafärd börjar med det första steget ... så tänkte jag när jag började samla fönster och dörrar till växthuset och letade på Blocket och gamla antikvindar!

Det är bara att börja någonstans och ge sina drömmar näring och vattna dom regelbundet ... så  håller dom sig vid liv ... och innan man vet ordet av så börjar drömmen manifestera sig !Vilken fantasiskt rolig och lärorik resa detta har varit ... från drömmandet till att växthuset faktiskt stod där i trädgården ... inflyttningsklart !

Dessutom tror jag på det som står i Alkemisten, den populära boken av Paolo Coelo .... och som är en av mina absoluta favoritböcker .... "när du verkligen vill någonting så verkar hela universum för att du skall få din önskan uppfylld" !

Och resan är inte slut där ... den föder bara en massa nya drömmar ... kanske inte lika stora i sitt projekt som att bygga växthus .. men ... mindre projekt som att knyta ihop växthuset och ruinen på ett naturligt sätt med planteringar som gör att det blir lummigt, grönt och harmoniskt !

Det finns stenar kvar från ruinbygget som passar perfekt till en upphöjd rosrabatt precis framför växthuset ... och nu är muraren vidtalad och ställer sig positiv så det finns hopp  ... så nu drömmer jag igen .... om en vitkalkad mur med lavendelhäck runtom och doftande rosor i rutmönster inuti med en gång av skiffer där sommarens inköpta fontän skall stå som ett blickfång i mitten !

Vad drömmer du om till din trädgård just nu ?

Ha det så gott !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Sallys hus sa...

Hej hej!
Vilket fantastiskt inlägg du gjort..;)
Du fick mig verkligen att börja drömma igen...;)
Du ska känna dig stolt över all inspiration du sprider omkring dig.
Jag drömmer också om ett växthus...men eftesom jag ahr ett stort inglasat uterum behöver mitt inte vara så stort som ditt. Jag vill ha ett att odla i. Sen får det ju förstås gärna få plats ett cafébord och ett par stolar så man kan sitta där med en mugg kaffe. Sen drömmer jag om att det kunde komma en god fe med ett trollspö och trollerutta min trädgård till något sagolikt för jag vet inte riktigt vart jag ska börja.
Näpp nu ska jag kika på dina bilder igen o fortsätta drfömma.
ha en mysig onsdag!
kram Katarina

Tiger sa...

Härliga bilder! Vad vore livet utan drömmar...? Jag brukar tänka på dig varje gång jag ser ditt växthus i NA. ;-)

Vi har precis förverkligat vår dröm om en stor damm i trädgården. Det är inte färdigt med växter och fiskar än, så det får bli även nästa års drömprojekt. Sedan drömmer jag om att göra om altanen till en glasveranda eller uterum så småningom...

Hösthälsningar
Elisabet

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Vilket drömväxthus du har! Helt fantastiskt vackert. Förstår att det får vara med i tidningen, du ska verkligen känna dig stolt! Det ser verkligen mysigt ut där inne.
Min dröm är också ett växthus eller att vi kan bygga om altanen och få ett inne-ute rum med mycket fönster med brasa för kyliga ruskiga höstkvällar som nu.
Kram Maria

Gela sa...

Hej, vad jag fastnade totalt här i din blogg. Helt underbart, nu hinner jag inte läsa vidare just nu men återkommer, vilka fina kransar ni band och underbart växthus för att inte tala om de underbara pelargonerna. Härligt!! Önskar dig en fin dag/Gela

Anna sa...

Ditt växthus är som taget ur en saga!!! // Anna

Tant Otteskrufv sa...

Det är verkligen en dröm ditt lust/växthus!
Just för tillfället har jag ingen dröm som väntar, mer än att få upp panelen på insidan av uterummet, men det svävar säkert in någon ny under vintern. Det brukar göra det.

Bea sa...

Grattis till ett fantastiskt drömprojekt och såååå fint det blev! Förstår att du är mer än nöjd!
Jaa...vilka drömmar har jag...får väl lov att spara lite på min "byggherre" eftersom jag fått min Ateljé klar och det är endast mindre drömmar i huvudet just nu som t ex ett par vackra och lättskötta busk-rabatter :)
om det finns ngt som är lättskött!
Må gott! /Bea

Marina sa...

Så fint växthus! Vad är det för lampa som lyser där inne?

Kram!

Acchleja-Carro sa...

Åh, så härligt med drömmar, speciellt sådana som går i uppfyllelse!
Mina trädgårdsdrömmar handlar mest om att få det lite lummigare, att få bort den platta känslan, att skapa rum snarare än balsalar i min trädgård. Men en vacker dag kanske jag också drömmer ihop ett växthus i stil med ditt!
Kram Caroline