torsdag 20 oktober 2011

Ny krans och insättning på må-bra-kontot !


Även fast det nästan var ogästvänligt i växthuset i går med rå fuktig kyla som la sig som en blöt filt över allt ... så smet jag ner en stund för att binda en krans och göra en insättning på må-bra-kontot !


Jag blandade mossa och Hortensia som blivit precis lagomt torr och prasslig för att kunna användas i kransen ! Den har också ändrat färg på resans gång och skiftar nu i rosa/vit/grönt.

Nu hänger den på förrådsdörren på baksidan ... så man har något vackert att titta på när man sitter vid köksbordet och kikar ut !


Så här vit och vacker var Mors Dagsblomman i juni .. när det vankades fika i ruinen ! NU något att sukta över och längta till !

Idag har jag gjort ytterligare en insättning på må-bra-kontot med en hotstonemassage som var helt underbar ! 

Man blir masserad med heta, varma, lavastenar som sedan placeras ut på strategiska ställen på kroppen och som man bara slurprar i sig värmen ifrån ... dessutom är det lilla SPAT en helt underbar plats att landa på ... änglar och härlig avslappningsmusik i kombination med en helt fantastisk massör och avskalad miljö gör att man kommer ner i djup avslappning och fetladdar batterierna. Hälsokällan i Rynninge är platsen, rekommenderas varmt !

När det var dags att pallra sig därifrån i det vackra höstvädret styrde jag cykeln mot stans bästa vegetariska restaurang, Rosengrens skafferi ! Helt underbar vacker mat .... där det känns som man sitter i någons vardagsrum med full insyn i köket där det hela tiden lagas mat och bakas pajer .... miljön präglas av Ernst-klädda stolar och kuddar med högt i tak och bokhyllor med allehanda kokböcker ... ett riktigt favvoställe !

Så efter att ha cyklat kors och tvärs över staden, jobbat och landat hemma så småningom väntade mellansonen från Norge på mig ... underbart att få rå om honom hela helgen ...och sitta ner och prata över en kvällspizza ! Så nu är jag ganska mör och innan kl. är nio så hörs det nog snarkningar innifrån sovrummet ... goda må-bra-snarkningar !

Ha det så gott !
Kram/Isa 

8 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Verkligen en jättesnygg krans! Fin färg på Hortensian. Underbart collage i vitt.
Kram Maria

STENLYCKA sa...

Vill titta in och säga ha det gott, sköt om dig, nu bär det av till Grand Canaria på semester för mig och min man.
Hörs snart igen!
Kram Raina

Anna Vattenkanna sa...

En sån vacker och romantisk krans. hortensia är en riktig lååånglivad blomma. T o m de ljusbruna blomställningarna senare fram på vintern har kvar skönheten.

Kram Anna Vattenkanna

Lena/isis sa...

Vilken härlig dag du har haft !! Och kransen är ju bara så vacker , duktig du är..

Kram

gunsan sa...

Kransen blev ju superfin.Och vilken härlig dag du har haft.Ha nu en trevlig helg.

Tant Otteskrufv sa...

Å, SÅ, SÖT!!!
Kransen alltså, men säkert även du efter måbra-insättningen? Hoppas räntan är hög och att du kan göra så många uttag du vill under året:)

IreneL sa...

Åhhh vilken underbar krans du har gjort! Såååå fin!
Ha en skön kväll!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Snyggaste kransen jag sett på lääänge! Hortensia är verkligen en toppenblomma! :)
Ha en finfin helg!
Kramar