fredag 7 oktober 2011

I höstens varma färgskala !


I år var det extra svårt att släppa sommaren tycker jag ... var liksom inte riktigt klar med den ! Det kanske man aldrig blir förresten ...

Nu har jag accepterat att det är höst och anammar höstens rika varma färgskala och kliver in i den och blir omfamnad av de vackra rosennyponorna från häcken som skiftar så ljuvligt i röd/orange!


Det är märkligt .. jag har liksom aldrig SETT att vi har rosenhäck i trädgården ...det är först i år som jag uppmärksammat rosorna och klippt flitigt hela sommaren av dessa underbara doftande blommor och nu fortsätter att glädjas över nyponen.

Dessutom stod jag hela våren och klippte och klippte som terapi bort gamla torkade grenar och det är klart att häcken blev glad över uppmärksamheten och blommade lite extra i år!


Visst är det härligt med dessa varma färgtoner i rött, gult och orange som liksom är höstens signum?

På cykelvägen till mitt jobb finns det en enorm lönn som nu släppt sina vackra höstlöv ... man cyklar rakt in i en matta av vackra hösttoner som  fladdrar åt alla håll ! Dags att stanna och plocka med sig ett gäng av de allra vackraste att använda till pyssel och kransar !


Rosa är ju också en höstfärg  .. i form av den ljuvliga ljungen ... kul att det kommit så många nya sorter de senaste åren .. så man slipper den där sorten som torkar så fort man inte är så flitig med vattenkannan !

Det binds fantastiskt vackra kransar hos flera bloggare just nu ... det är såå roligt att kika runt och få inspiration till eget pysslande ... titta gärna in hos dessa duktiga kreatörer ...


I morgon hoppas jag på en trädgårdsdag i solsken , pigg och energisk .... dagen idag var en ofrivillig soffdag under både täcke och ullfilt med värkande kropp. Det är märkligt hur sjukdomen Fibromyalgi verkar ... man kan vara hur pigg som helst dagen innan för att inte komma ur sängen dagen efter ... utan förvarning !

Man får lära sig att ta till vara på de goda dagarna och glädjas åt det som blir istället för att sörja det som inte blir av ! Visst är det här livet fullt av lärdomar ?

Hoppas du får en riktigt härligt trädgårderande helg !
Kram/Isa

6 kommentarer:

tre nyanser av vitt sa...

Visst vill man hålla kvar sommaren så länge som möjligt men det är härligt med höstfärger. Åh jag skulle gärna vilja kunna göra fina kransar.
Ha en skön helg
Kram Marie

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Vilket vackert collage! Nyponen i kannorna är hur snyggt som helst.
Kram Maria

Pilgrim sa...

Vackra bilder och vackra tankar! Jag hoppas också på en trädgårdshelg så jag kan få ner alla mina rosor i jorden.
Ha en underbar helg!
Kram Hélena

Ninnis sa...

Härliga bilder och färger.

Önskar dig en trevlig helg!

Kram Ninni

Tiger sa...

Just nu är hösten som vackrast! Jag njuter mer och mer av hösten för varje år. Tidigare har jag mera sörjt att sommaren tar slut. Men jag har lärt mig att se det vackra i höstens skiftningar, när sommaren väl har gått över till höst. I år tyckte jag att det var lättare med den varma hösten vi har haft hittills. Däremot gillar jag inte kylan som är på väg...

Jag har också köpt den perenna ljungen de senaste åren. Den ser naturligare ut och håller sig fräschare hela vintern.

Nu hoppas vi på en solig trädgårdshelg!

Hösthälsningar
Elisabet

Lena/isis sa...

Vilka fina bilder på så mycket fint som du pysslat med.

Kram