söndag 9 oktober 2011

Nu har första riktiga frosten kommit !


I natt slog den till ... den första riktiga frosten .... så Dahliorna dukade förstås under .... tur att jag plockade en riktigt stor bukett i går ... i fall att !

Egentligen passar det riktigt bra ... eftersom rosorna står på planteringstur just där Dahliorna står .... har svårt att ta upp dom medan dom ännu blommar för fullt ... vill gärna att det skall vara en frostknäpp först !


Frostrosorna har redan slagit till  ... på rutorna nere i växthuset ... på insidan!

Vackert och sorgligt på en och samma gång .... sommaren är slut på riktigt .... var det verkligen bara en vecka sedan vi satt och åt i växthuset med dörrarna öppna och solen sken ?!


Den stora pelargonen fick en filt över sig i går kväll och som tur var hann jag ta in alla pelargoner som varit ute i olika krukor och planterade om dom inför vinterförvaringen.

Vi har lagt "drevremsor" i luftspalten (syns uppe till vänster) för att hindra kylan. Det är tjocka remsor som man använder runt om fönster vid byggnation. Tror att dom lindrar kylan LITE i alla fall. Idag får vi köpa mer. Det fattas mellan fyra takstolar och sedan tänkte jag  lägga ovanpå muren också. Allt för att  förlänga vistelsen i växthuset så länge som möjligt!

Nu skall jag äta en ordentlig frukost och ladda för dagens Dahliagrävande ! Med min takt .. så tar nog grävandet hela dagen!
Ha det så gott!
Kram/Isa

11 kommentarer:

STENLYCKA sa...

Hejsan goa Isa!
Jaså, nu var det dags för första frosten.Här klarade vi oss med några plusgrader, vi var och hälsade på goda vänner och där hade de minusgrader, så jag var väldigt orolig för mitt olivträd som ännu inte har blivit intaget,men jag hade tur när vi kom hem hade vi sex plus. Vi bor nära Vänern och den brukar hålla frosten borta lite längre på hösten än de som bor inåt landet.
Vilka vackra bilder på rimfrosten på fönstret och på Dahliorna, sorgligt men vackert!
Önskar dig en trevlig grävardag, var rädd om dig!
Kram Raina

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Vilket vackert collage med Dahliorna! Ett riktigt konstverk. Frosten är vacker när den klär in växterna, men jag vill inte ha det ännu.
Vi hade som lägst +0,7° här i natt. Jag täckte ingenting i går, så hortensiorna såg lite hängiga ut i morse.
Kram Maria

Hem & Drömmar sa...

Tänk att det kan vara såå vackert med frost trots att jag tycker den är obehaglig. Fick skrapa bilrutorna imorse när jag skulle och köpa färskt bröd till frukosten. Nu sitter vi och myser framför brasan.
Ha en skön söndag, kram Ing-Britt

Ninnis sa...

Vemodigt och vackert på samma gång.

Ha en skön söndag!

Kram Ninni

Marina sa...

När jag ser dina bilder önskar jag nästan att det blivit frost även här. Det är ju så fint!
Vi hade +2 grader här.

Trevlig kväll!

Helena sa...

Vi hade oxå frost i natt...men inget frös för mig så det var ingen fara.
Det är lite sorgligt men vi trädgårdstokar får ladda batterierna under vintern :-)O drömma sköna gröna drömmar!
KRAM från mig!

Pilgrim sa...

Vi klarade oss från frost i natt men visst är det vackert. Dina bilder är underbara, dahliorna är fantastiska och det är nästan, nästan så jag längtar tills vi har en frostmorgon och jag kan smyga ut med kameran och makrot.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anna Vattenkanna sa...

vackra bilder! ja, denna hösten har varit märklig...full sommar för en vecka sedan med linne och shorts och så nu vantar och mössa.

Vi i Malmö klarade oss från frosten denna gång men det var nära ögat.

Kram Anna Vattenkanna

Lisa sa...

Så vackra de är med frostkristyr på ! Riktigt fina bilder Isa. Jag njöt också av de fina höstkransarna du visade tidigare. Ha en fin vecka
Lisa/Lisas trädgård

Flitiga Lisa sa...

Men vilka underbara frostbilder. Jag blir helt sjuk.....När jag ser dina bilder tänker jag att det får komma hur mycket frost som helst i min trädgård. Det gör inget för det är så vackert. Jag måste också ut och fota lite med det är svårt att hinna med allt på morgonen

Sallys hus sa...

Men var tog min kommentar vägen??
Hmm..provar igen då..
Vad rolig din pelargon ser ut med täcke på sig sådär..;)
Jag har alla mina i uterummet än så länge men tror jag ska ta in dem...börjar bli rädd att det ska bli minusgrader även där.
Vilka fina höstbilder du visar i tidigare inlägg...jag blir så ute-pyssel-sugen..;)
kram Katarina