tisdag 4 oktober 2011

Bloggtips ! Vattenstämpla dina bilder !Jag har tänkt länge att jag skulle skriva till tecknet för copyright på mina bilder men inte hittat tecknet för det på tangentbordet. Nu har jag hittat både det och ett gratisprogram där man enkelt kan "stämpla" sina bilder på ett snyggt sätt !

I förra inlägget testade jag lite olika varianter eftersom man kan välja om man vill ha en platta under texten eller var i bilden man vill skriva in sin valfria text. Jag fastnade för att lägga texten på en transparant platta nere i vänstra hörnet.


Jag blev jättenöjd med programmet och vill därför tipsa dig som liksom jag letat efter något sätt att stämpla sina bilder ! På hemsidan designadinblogg.se hittade jag jättebra instruktioner och länk till programmet Picmarkr där du enkelt kan stämpla bilderna.

Här är länken till sidan om just stämpling av bilder  !

För att få fram tecknet för copyright trycker du Alt + 0169 (det finns tydligen olika vägar att få fram tecknet men detta har jag använt mig av).

Se till att du har bilden i rätt storlek när du importerar den till programmet som stämplar din bild annars blir texten väldig liten och syns knappt om du har den i storformat. Jag brukar dra ner mina bilder till önskad storlek i Paint eftersom jag inte har något bildhanteringsprogram.

Lycka till !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Vilket bra tips! Tack för det.
Vilka snygga höstiga bilder du bjuder på!
Kram Maria

Sallys hus sa...

Hej hej!
Vad duktig du är! Jag är inte alls sådär avancerad...förstår nätt o jämt hur piccasa funkar.
Jag lämnade en kommentar igår i ditt förra inlägg men den kom inte med..:( Blogger som spökar.
Kramsarna är i allaf all heeelt underbara. Att använda mossa blir helt underbart. Jag gillar det enkla..;) Mysigt att göra kransar ihop med en vän en hel dag sådär med lunchpaus.
Kram Katarina

Lena/isis sa...

Tackar för tipset. Jag har faktiskt funderat på det där.
Vilka vackra foton du visar.

Kram

Marianne sa...

Tack för tipset, ska bara ta någon bra bild först...det är svårt att få med allt på ett kort utan att få med grannarnas hus eller nått annat som stör, t.ex. ogräs. Blir väl att fixa färdigt rabatterna inför hösten först.

Kristina Bonander sa...

Tack för tipset. Har inte lagt till detta ännu på mina bilder. Måste säga att de flesta textfunktioner jag hittat har varit för blaffiga. Något diskret är bättre tycker jag. Den du visar är snygg!
Hälsningar
Kristina

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Underbara bilder som alltid ifrån dig. Tack snälla för tipset.Nu har jag fixat ©.
Kram Raina

agneta sa...

Tack för tipset.
Kram

Ingmarie We sa...

Vilket bra tips! Nu skall jag testa länken. Du har en jättefin blogg och växthuset är bara så underbart.