söndag 11 september 2011

Växthusreportage och fårklippsull !


I dag regnar det igen, men i går DÅ var det en solskensdag att njuta av !

Jättehärligt att få stöka lite i växthuset i det sköna vädret och få trevligt sällskap i växthuset av Tina från Karlstad som kom på besök för att ta lite kompletterande bilder till ett kommande reportage. Det skall bli kul att se till våren ... återkommer om vilken tidning det kommer i !

Tur att man får besök ibland så man är TVUNGEN att städa bort alla döa flugor och spindelväv som breder ut sig överallt på nolltid verkar det som. Tyckte jag tidigare att det var läskigt med spindlar så är jag definitivt botad nu eftersom dom gillar växthuset lika mycket som jag !


En fördel när det börjar bli höst är "Bondens marknad" som är på torget varje lördag ... igår fyndade jag fårklippsull som man kunde köpa hektovis för 10kr/hekto ! Fick en stor packad påse för 30 spänn !

Älskar fårskinn och ull och naturmaterial ... använde klippet spontant till det öppningsbara hjärtat som man kan fylla med allt möjligt och till ljusmanchetter till betongljusstakarna från förra inlägget.

Ljushållaren har en gammal vän svetsat och designat ... den är väldigt vacker på kvällen när den är tänd !


Läckert krulligt härligt mjukt fårklipp som ljusmanchett fast utan själva manchetten ...den hoppade jag liksom över ... kanske binder jag en på riktigt så småningom när tiden och energin finns !

Och i natt drömde jag att jag tätade luftinsläppskanalerna längs långsidorna i växthuset med breda "tygormar" fyllda med fårklipp ... det kanske skulle funka ... fast undrar hur mycket klipp det går åt då ?!


Lite rostiga plåtskyltar är alltid fina och fyller sin plats .... den här hittade jag på semestern i en jättehärlig gårdsbutik på Österlen med B&B ... jag tror den hette "Lilla Provence".

Så håll fast vid dina drömmar och sikta högt ... och även fast man inte når ända fram till månen så tror jag att man har mycket roligare bland stjärnorna !! Vi ses där !

Ha en trevlig vecka !
Kram/Isa


PS1. Ett annat reportage från växthuset och min trädgård hittar du via länken HÄR ! Det är tidningen Mäklarnytt som kommer ut regionalt i Karlskoga, Degerfors, mfl DS

PS2. Besök gärna den jättefina bloggen Trädgårdsliv på Högagärde... dit skall jag nu för att få mer inspiration vad man kan använda fårklippsullet till. Bloggerskan har nämligen egna får och är dessutom florist och gör underbara kreationer ! DS

PS3. Jag har skrivit fårklippsull överallt i inlägget ... ibland kommer orden i lite fel ordning i min hjärna, det är sviterna efter en utbrändhet för ganska länge sedan ... det låter mer rätt med fårullsklipp naturligtvis ... tack för att ni leder mig rätt! DS

8 kommentarer:

AnnaHelena sa...

Fårullsklipp får mig att tänka på Ernst och allt fint han brukar använda fårull till. Ska bli spännande att se om du hittar några nya användningsområden! Håller med om att det är mysigt med ullen!

Kram // AH

ullis sa...

Å, så spännande med reportage... det vill jag läsa, för du har ett SÅ fint växthus!
Titta in till mig så får du se, jag har nått till dig!
Kram Ullis

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vad kul med reportaget. Grattis!!! Ditt fiiiina växthus är en stor inspirationskälla. Ja, hojta till när det är dags så man kan skaffa tidningen. Åh, gillar ditt lila-rosa inlägg. Sååå vackra färger på plommonen där på fatet. Gillar!!!!!

Ullen är jättefin. Älskar också ull. Vilket kanonpris.
Läste om dina besvär längre ner. Jobbigt.....

Kram
Charlotte

Tant Otteskrufv sa...

Ja, det är bra med gäster så man får röjt lite. Och tänk att du stoppade ull i hjärtat! Just precis idag satt jag och tittade på ett likadant och funderade på om jag inte skulle stoppa lite ull i det. Fast den ull jag har är vit...det får nog vänta till snön ramlat ner.

Pilgrim sa...

Spännande med reportage! Undrar just vilken tidning det kan vara... Fårull är så vackert och naturmaterial överhuvudtaget står högt i min bok. Älskar uttrycket att sikta mot månen och hamna bland stjärnorna... så rätt!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Lena/isis sa...

Vad kul att du får vara med i tidningar. Förresten , det i mäklarnytt såg ju jag. Vi fick hem den här där jag bor. Roligt att läsa om dig där. Samtidigt var min goa svärson med i ett reportage om sitt jobb i Karlskoga.

Fint att lägga ull i hjärtat.

Jag slänger också om ordstavningar så där. Känns jobbigt ibland :-((


Kram

Flitiga Lisa sa...

Hej! Hej! Så kul när man kan inspirera andra. Men faktum är att jag blev väldigt inspirerad av dina nya förslag på vad man kan göra med får ullen. Och så ska jag börja ta mer betalt för ullen... Hi,hi....Det är kanske dags att börja ge detta fantastiska naturmaterial den status det förtjänar. Kram Flitiga Lisa

katarina sa...

Hej hej!

Ååå va spännande med fler reportage.
Då har vi nåt att se fram emot i vår då...;)
Vad mysigt med ullen....
Jag som är lite sugen på att tova...kasnke skulle ta mig en tur till något ulligt ställe...

Jag kastar också om ord ibland..offta när jag skriver kanske går det lite snabbt och det blir kaskne i stället..;)
Kram o ha en fin dag!