tisdag 13 september 2011

Magic blev röd/gul och regnet det skvalar !


I går :

Det trodde jag inte i morse när jag slog upp ögonen (eller .... det tag ett bra tag innan jag fick upp dom om jag skall vara ärlig) och hörde regnet som skvalade utanför det öppna fönstret och det var alldeles för mörkt för att vara morgon och väckarklockan RINGDE .... det kan inte vara SANT ... det kan inte vara morgon REDAN ... någonting är helt GALET ... säg att klockan är  fyra så jag får somna om  och vakna till fågelsång och solstrålar ... SNÄLLA, SNÄLLA!

Det jag inte trodde i morse var att det skulle kunna bli så vackert väder som det sedan blev på eftermiddagen ! LYCKA ... att en regnig vanlig måndag kunde vändas till en solig härlig trädgårderande dag i trädgården !

Den här raringen till solros skulle egentligen vara SVART .... en del blev svarta och väldigt tråkiga faktiska  ... sorten hette Magic någonting .. men hälften blev så här istället !


Den som blommar som mest just nu är Miscantusgräset som är dubbelt så brett som ifjol ! Vipporna är så himla vackra i solskenet !


Vi planterade det första sommaren vi grävde rabatten .... sommaren 2008. På 4 år har det blivit lika stort i omfång som det vi såg på handelsträdgården där vi köpte det !


Lunchen efter jobbet passade jag på att äta nere i växthuset ... snart är det för kallt att sitta där och äta när hösten kommer på allvar ... vill helst inte tänka på den dagen ... njuter så lääänge det bara går !

Nu börjar nya ideér ploppa upp när man gått runt ett år med växthus/pysselhus ... hade ju aldrig haft något innan vi byggde ... roligt när man SER nästa steg på den här växthusresan ! Återkommer om det i takt med att idéerna får förverkligas och få utrymme !

I dag :

Vaknar till att regnet skvalar där ute och det blåser som sjutton ... fast i dag har jag tur ... kan ligga kvar med min ryckt-ogräs-och blåsväders-värkande-kropp ....  för i dag har jag sovmorgon och kan vänta in kroppen i lugn och ro !

Vardagslycka ... och maken hinner hem så jag får skjuts till jobbet och slipper sträva dit på cykel i ovädret!

Hoppas du får en bra dag och slipper regn och oväder !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Christina sa...

Riktigt snygg solros. Och vilka vippor på gräset.Nu har vi sol efter en natt med storm och regn. Efterdyningar av orkanen Irene./Christina

Anna H sa...

Jag blev visst precis din 100:e följare :-)
Fina och inspirerande bilder i din blogg. Ser fram emot att återvända.

Anna

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Snygga, snygga Miscantusgräset! Förstår att du är glad i det. Och roligt med solrosen som överraskar! Åh va kul det är med trädgård ändå.. ;)
Kramar!

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Oooo vad fint du har det i ditt växthus! Miscanthusgräset är verkligen fint, det klagar inte över att det blåser.
Kram Maria

Pilgrim sa...

Vackert, vackert, vackert! Du har så mycket vackert i din trädgård och i din blogg. Gräset är helt fantastiskt. Måste ha!
Ha det bäst!
Hélena

STENLYCKA sa...

Hej trevligt med en ny bekantskap på bloggen och vilken bekantskap, så vacker blogg du har och vilket härligt växthus.
Idag skiner solen här och jag skall nog ut i rabatterna, delar perenner, innan jobbet väntar. Jag är föreståndare för ett filialbibliotek och på torsdagar är det eftermiddags och kvällstjänst som gäller. Ett bra jobb på många sätt,t.ex har jag tillgång och kan köpa in trevliga trädgårdsböcker.
Önskar dig en fin dag hoppas solen snart tittar fram mellan regnmolnen hos dig!
Jo, förresten såg ditt vackra Miscantusgräs, har i år planterat några stycken vid mina dammar, funderar på hur det klarar vintern. Behöver man täcka de små liven. Jag bor i växtzon III.
Jag lägger dig naturligtvis bland mina hjärtebloggar.
Kram Raina