lördag 16 januari 2010

Projekt ruin fortsätter !


Sensommaren/hösten 2009 fortsatte vi bygga klart ruinen ! Varv efter varv växte den fram medan betongen snurrade och mullrade i cementblandaren och blev till kittet som fäste stenarna med varandra.

De gamla, stora rosbuskarna som stått i landet runt huset grävdes upp och flyttades till ruinen där de förhoppningsvis skall trivas och omfamna båda sidor av ruinen och "mjuka upp" stenintrycket till sommaren.Jag letade korgstolar på Blocket och var nära att ta hem köpet på 4 st !! stora, vita, gamla korgstolar hos en och samma säjare. Tyvärr dök det upp andra spekulanter som var envisare än mig så jag var tvungen att dra mig ur till slut. Tills det dyker upp nya tillfällen att hitta vita korgstolar har ruinen förärats med 2 st inlånade korgstolar som blev hemlösa precis när ruinen blev klar ! Men jakten fortsätter !

Funderar också på att "klä in" muren med klätterväxter, klättrare som inte behöver något stöd utan "suger sig" fast själv. Eller pensla muren med filmjölk så det växer mossa på den eller både ock eller ..............

Projekt ruin är inte helt klart än eftersom golvet i ruinen fortfarade saknas. Vi har en hel del svart skiffer i oregelbundna former som ligger, kanske kan det bli ett snyggt golv. Projektet får fortsätta att "skvalpa" ett tag till så får vi se till våren/sommaren vilket uttryck det får !

8 kommentarer:

Vinterträdgården sa...

Härligt trädgårdsprojekt!det där med att klä muren med med klätterväxter tror jag blir väldigt bra,har faktiskt lust att prova göra likadant!

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Välkommen Vinterträdgården !! Tack för att du vill följa min blogg !

Kul om du blir inspirerad att göra likadant ! Kom gärna med tips på klättrare, min trädgård ligger i zon 3/Isa

LindaLunda sa...

Åhh så jag vill ha en ruin!!!
Helt underbar!

Xnia sa...

vilken underbar idé med en ruin! du har en så vacker trädgård och växthuset är helt ljuvligt. skönt att hitta din blogg nu då snödrivorna vägrar ge med sig, tack för inspirationen!

Anna sa...

Jag bor i samma zon. Björnbär, Kaprifol,Honungsros, murgröna och Clematis skulle trivas toppenbra.

Christina sa...

Va kul att läsa om din ruin. Jättefint!

Alice´s Eventyrland sa...

Vidunderlig ide at bygge sin egen sydlandske ruin op!! :) Jeg har også altid elsket de smukke sandstensmure i Middelhavsområdet, og ønsket mig en sådan!
Fantastisk dejlig havestil du har, og drivhuset er præcis som jeg drømmer om et drivhus skal være! :)
Tak for det dejlige besøg i din skønne have! :)
Ønsker dig en fortsat dejlig søndag.

Sarah Manfredsson sa...

Gud så fint med en ruin! Och vilka fina inspirerande bilder du har på bloggen =)