tisdag 5 januari 2010

Mörkröda favoriter och blå trädgårdsdroppar !
Det är en fantastisk resa att följa dahliornas utveckling till fullt blommmande buskar, ibland med 20-30 blommor och knoppar på samma buske. På våren när jag plockar upp de torra rotknölarna har jag svårt att föreställa mig att det kan bo en sådan enorm växtkraft i dom. Även om dom redan då flörtar med ett eller annnat grönt öga !

Nu ligger dom nedbäddade i bark i en stor korg i garaget och laddar för ännu en växtsäsong ! Hoppas dom sover gott och är utsövda när det är dags igen !

De blå trädgårdsdropparna i keramik som sitter på pinnar och finns lite överallt är också en favorit att smycka landet med. Det är keramikern Tina Hellman som gjort dom, hon driver Sturehofs Krukmakeri som ligger oerhört vackert och charmigt längst ute på en udde vid Sturehof.

Dropparna finns i en massa olika färger och storlekar så kanske det blir några i någon annan färg till sommaren när det blir en tur till Stockholmstrakten igen.

Hennes vackra blomkrukor har jag dreglat över i flera år och snart är det väl dags att bestämma sig för vilken färg jag skall börja samla på !

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Isa!
Det är en fröjd att i denna kalla mörka tid, få läsa din blogg. Du är så inspirerande och ditt språk såå målande. Jag hoppas att dina växter vill vara dig till lags till våren och att ni kommer bra överens.
Lycka till!
Din vän Birgitta L

Solhatten sa...

TACK Birgitta för titten och din hälsning! Jag blev jätteglad för din kommentar ! Kram Isa