onsdag 25 januari 2023

När man inte kan skapa i rabatterna får man skapa på målarduken

 

Allt annat försvinner för en stund

Är så glad att jag har mitt målande som en ventil när livet kärvar, när jag sitter där och pillar försvinner allt annat och det är så roligt att måla med ink som man klär in med plastfolie som sedan bildar häftiga mönster när färgen torkat oftast i form av blommor. Nu på vintern när man inte kan skapa rabatter i trädgården kan man i alla fall skapa på målarduken. 



Tekniken börjar sätta sig

Nu äntligen efter ett år med flera målarkurser hos Anna Karolina Skaparglädje börjar teknikerna sätta sig och det är mycket exprementerande. Många målningar målar jag över och börjar om med när det inte blir bra men det ger erfarenhet och learning-by-doing. 



Gled genom nålsögat

Den här målningen skall jag nog rama in och hänga upp på väggen - det är bara ett fåtal som slinker genom nålsögat än så länge men den här är jag faktiskt nöjd med. Den fick ta lite tid och jag kunde vänta in att den skulle torka mellan målningarna vilket jag annars knappt har tålamod till.



En del av målningen

Jag hittade en diktbok "Fruset guld" av Ulf Lundell när jag röjde i bokhyllan där jag hittade en dikt jag skrev av på målningen med Poscapenna. Text tillför ytterligare en dimension och skall egentligen inte gå att läsa utan vara som en del av målningen. Det var lite ovant att skriva skrivstil eftersom jag alltid textar annars. Sedan skulle jag göra lite stänk men tydligen var färgen lite för tjock så där lärde jag mig något. 

Den tänkta tapetseringen/målningen av vardagsrummet är skjuten på framtiden eftersom livet kom emellan. Det viktiga just nu är hälsan hos min älskade - vi tar en dag i taget och ser vad som händer. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädda om varandra, livet kan svänga när man minst anar det !
Kram/Isa

12 kommentarer:

  1. Hej Isa! Målningen ser fin ut, bra jobbat :)
    Livet kan svänga när man minst anar det, så är det verkligen..ta hand om er, jag hoppas att det svänger tillbaka åt "rätt" håll igen snart! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du !
      Ja, livet kan verkligen överraska åt alla möjliga håll. Då är det skönt att ha något att hålla fast sig i, som målning, meditation och Moder Jord.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Din målning är riktigt vacker.
    Hoppas att allt ordnar sig, hälsan är det viktigaste.
    Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Tack fina du !
      Ja, nu håller jag tummarna att "sista" operationen skall lyckas.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Jag säger bara wow! Så fantastisk målning. Måste bara lära mig...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kikki !
      Tack snälla - så glad jag blir !
      Det är jättekul att börja måla och det blir massor med "misslyckande" målningar innan det till slut lyckas och då är glädjen stor. Så roligt !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  4. Underbart Isa! Fortsätt så. Härligt att du hittat en stil du gjort till din alldeles egen.
    Hoppas din gube har hamnat på rätt köl igen.
    Må gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK Eva-Mari ! Det blir roligare och roligare för varje målning jag gör och jag lär mig så mycket på vägen. Så härligt med skaparglädje !
      Mannens läkande går sakta, sakta framåt och vi tar en dag i taget med tillförsikt.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  5. Så fint du målar och med dikten. Härligt att kunna skapa så med målarpenslar.Hoppas din man kryar på sig!
    Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK Annika !
      Så glad jag blir !
      Det härliga med att måla är att man kan skapa med i princip vad som helst som svampar, knivar, slickepott, plasta in färg osv så härligt. Det väntar nog tyvärr nya operationer för maken men för varje dag blir han starkare.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  6. Tavlan är så vacker. Jag blev inspirerad och beställde boken från Anna Karolina skaparglädje. Nu hoppas jag att jag får inspiration och börjar måla. Det blir ju fantastiska blommor när du använder plastfolien, visst är det det du använder? Och något som heter akryl ink? Om jag inte är helt ute och cyklar. Jag tänker mig vallmo när jag ser den. Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva !
      Tack snälla du !
      Så roligt att du har beställt Anna Karolinas bok och skall börja måla, du har helt rätt att det är plastfolie jag använt och inken är sååå himla rolig att skapa med. Det finns många gratis livesändningar du kan ta del av på Anna Karolinas FB-sida och på Karamellbutiken. Rekommenderar också den digitala kursen med Anna Karolina där man kommer igång att måla vilken var väldigt värdefull för mig tillsammans med boken.
      Stort Lycka till med målandet - du har så mycket roligt framför dig !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa