tisdag 6 juli 2021

Rosa svartöga, efterlängtad Norgeresa och fönsterbåge som klättertorn

 

Först nu har den kommit igång på allvar

I år hittade jag inga rosa svartöga utom i ampel på Bona Trädgård ganska tidigt på säsongen, ja det var så tidigt att jag fick lov att lyfta in dom i huset och sedan trivdes dom inte alls när dom fick komma ut igen så det har tagit en tid för dom innan de kom igång på allvar. Nu har den på uteplatsen på baksidan kommit igång på allvar och levererar sina ljuvliga rosatonade blommor. 



Skall klä in fönsterbågen

Rosen tror jag är en Gardinia, i alla fall är den köpt som det men jag tror det är någon annan ros. Tanken var att den skulle klä in den gamla fönsterbågen (utan fönster) som jag satt fast på armeringsjärn för att bli ett klättertorn för rosor - nu kanske den får sällskap av svartögat som gärna virvlar in sig i vad som helst den kan klättra på. 




Tar några år att etableras

Man får ha tålamod med rosor, det tar några år innan dom etablerat sig på sin nya växtplats. Jag är glad för varje rosenknopp som visar sig och vill blomma. En dag hoppas jag att även de här rosorna kommer att blomma överdådigt. 



Favoritcafét efter vägen

Vid helgens efterlängtade resa till Norge och besök hos barn och barnbarn för första gången på 1 och ½ år där glädjetårarna sprutade när vi kunde ses och kramas igen stannade vi på hemvägen vid vårt favoritcafé efter vägen - Esters Café i Årjäng. Hos Ester kan man mumsa ljuvlig glass från glasscaféet och sitta i en härlig trädgård, fynda på inredningsavdelningen på övervåningen eller botanisera bland plantorna längst ner i trädgården. Dessutom kan man även äta lunch och fika om man vill. 



Fanns några kvar

Jag hittade de absolut sista exemplaren av robusta, grova kuddfodral i vackert mönster som blir så snygga i korgstolarna på baksidan. Köpte två olika och ångrar att jag inte tog det tredje också. Hade famnen full av kuddar ändå när jag kom till kassan eftersom de sista exemplaren satt på kuddar. 



Magisk helg med barn och barnbarn

Både jag och maken är fullvaccinerade sedan 3 veckor tillbaka och hämtade hem covidpass från nätet inför resan till Norge. Vi hade ingen aning om vad som väntade vid gränsen och om det var kö in i Norge men vi var nästan ensamma och det gick hur smidigt som helst för politi att scanna covidpassen och kolla legitimation (för säkerhetskull hade vi passen med oss). Det var med en lättnads suck vi åkte vidare in i Norge och mot Oslo. Det var underbart att få mötas och kramas efter så lång tid. Helgen var magisk med bad i Oslofjorden i värmen, skaldjursafton på altanen, långa samtal i utefåtöljerna och lek med barnbarnen. Jag vill tacka livet som återvänt !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Men åhh så härligt och nog kommer livet att öppna upp sig snart för oss alla :) Förstår din lycka Isa!
    Må gott och ta väl hand om dig!
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina bloggvän !
      Önskar dig fina dagar på ditt härliga Öland !
      KRAM/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa