Ny favoritefterrätt
Till efterrätt hade jag hittat ett nytt recept som jag modifierade om lite för att passa alla allergier. När vi smakade av "smeten" innan den stelnat tyckte maken att den var smaklös och smakade mjöl trots att jag preppat den med både äkta vanilj och honung. Så det var med bävande hjärta jag bar ut brickan till våra gäster - nu blev det ändå en succé och kommer att bli en favorit den här sommaren. Den var jättegod och lite läskande och dessutom så snygg med hallonkanten som speglade sig genom glaset.
225 gr frysta hallon ( ett paket ligger på 250 gr och var i minsta laget då det knappt räckte till hallonspegeln på de 4 glasen).
4 gelatinblad
1/2 dl. vatten
4 dl kvarg 10 % vanilj ( jag använde Oatlys turkiska yoghurt i stället och tillsatte äkta vanilj och honung)
1. Koka upp hallonen. Tryck ut hallonen genom en sil så kärnorna fastnar. Tag tillvara den släta sås som bildas. Låt det kallna.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter.
3. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i lite vatten. Det får inte bli för varmt.
4. Blanda sedan ner gelatinet i hallonsåsen. Blanda kvarg med 3/4 av hallonsåsen. Häll upp i fyra glas. Låt stå kallt minst 2 timmar.
5. Häll på resten av hallonsåsen (som jag blandade med florsocker) och garnera med färska hallon och mynta (tog en nobless med mörk choklad i stället).
Det är så skönt med mat som man kan förbereda i förväg och sedan bara plocka fram och dekorera vid serveringen.
Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa
Awesome centerpiece,what beautiful flowers arrangement. Your dessert looks delicious!
SvaraRaderaWow den desserten var virkelig fristende. Slike skal jeg jammen lage til helga.
SvaraRadera