tisdag 12 november 2019

Somriga bilder från Engelska Trädgården på ÖsterlenDrömmer sig bort

En sån här gråtyngd, genomtråkig, slaskregnig och genommörk novemberdag måste man få muntra upp sig med lite somriga bilder från den fantastiska Engelska Trädgården på Österlen. Så vackra kombinationer att drömma sig bort till.
Dom här tjejerna som skapat trädgården är fenomenala på att skapa vackra blomsterrabatter. Det är så härligt att dagdrömma sig bort och i tankarna och fantasin vandra genom trädgården och supa i sig rosornas dofter.
Vilket mikroklimat det finns på Österlen ! Rosenbuskarna blir jättelika och blommar överdådigt. Här försvinner man nästan bland all växtlighet.
Ljuv musik uppstår i vackra möten

Visst är det en bedårande kombination ? Rosa skira rosor Queen of Sweden och den otroligt vackra malvan Zebrina. Henne har jag faktiskt i rabatten och hoppas att hon vill återkomma till våren - kanske planterar jag in en rosa ros också. En tuff uppstickare möter en skir dröm - underbart.
Njut och längta

Nu vet jag inte vilka sorters rosor det är på bilderna men man kan ju njuta av dom ändå och förundras över deras skönhet. Och längta till nästa rossäsong !
Underbara Valdemar

Att vandra in genom den här entrén är som att kliva in i en riktig rosendröm - klätterrosen Valdemar klär in hela pergolan med tusentals små rosenknoppar och runt fötterna trängs blomvilliga kantnepetan. Så otroligt vackert.Köpte med mig 2 st Valdemar i somras som inte hamnade där jag planerat från början utan på helt andra ställen i trädgården. Skulle dom växa och bli hälften så stora som på bilden efter 5 år är jag supernöjd.
Alltså - hur många kronblad får det egentligen plats i en ros ? Vilken förtjusande blomma - man blir ju helt förälskad !
Härlighet som väntar

När man tittar ut genom fönstret en sån här kulen novemberdag har man svårt att föreställa sig att det kan se ut så här mitt i sommaren. Tur att det finns bilder som påminner om härligheten som väntar.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

 1. Dina 'Valdemar' kan med tiden bli lika stora som på Österlen, lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter hoppfullt Inger - det får jag drömma om !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Vilka vackra bilder! Lycka till med Valdemar!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva-Mari ! Engelska trädgården på Österlen är helt fantastisk, vi åker dit varje sommar och bara njuter !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Oj vilka praktfulla rosor och vilken blomsterprakt. Har antecknat att den engelska trädgården måste besökas. Ha en bra vecka.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa