torsdag 28 november 2019

Kransar av ulligt materialTrevlig och mjuk att jobba med

Ull är ett sånt underbart naturmaterial att skapa av när lusten faller på. Jag brukar köpa på mig en påse med spill för en billig penning när någon fårskinnsförsäljare står på julmarknader, sedan har man bara att ta fram när det är dags för lite pyssel.

Betydligt trevligare och mjukare att jobba med än det stickiga enriset som står i en skottkärra nere i växthuset och väntar på att få bli kransar. Det har väntat ett bra tag nu - kanske får jag lust till helgen.
Ibland får man tänka om

Hade tänkt att klä kransen med den tovade ullen först för att sedan sätta dit otovat spill men den var inte så jättesnygg så jag valde att bara ha kransen så här och ta det krulliga till en liten rosett.
Tomtar mitt i ullen

Hittade några minismå ulliga tomtar i julpyntlådan som jag fyndat på en julmarknad för länge sedan och som fick flytta in i kransen.  Just dom här tomtarna ingår alltid i något julpynt varje år medan de flesta andra snällt får stanna kvar på vinden.
Dom ser ju ut trivas ganska bra där på ullen - kanske får något mer flytta in om det har "rätt" material vill säga. Kanske några små, små äpplen. Rött och ull gifter sig så vackert.
Mysigt i kökssoffan

Idag är det dagsregn och det var riktigt mysigt att sitta i kökssoffan och pyssla lite mellan städvarven medan ovädret fick härja där ute i mörkret. Jag hade tur och fick skjuts hem från jobbet så jag slapp cykla i regnet.
Blev vän med en hund idag

Det krulliga spillet fick pryda ett hjärta i stället med en stomme sparad från förra året. Har inte bestämt än exakt var dom skall hänga (det blev två likadana) men dom finner nog sin plats så småningom.

Idag blev jag vän med en hund som jag svurit över åtskilliga gånger när jag cyklat till jobbet. Hon har sprungit på insidan av tomten efter staketet och skällt som en galning när jag cyklat förbi. Till slut ringde jag upp ägaren och det blev ett väldigt bra samtal även om jag var lite upprörd först hundrädd och hundallergiker som man är. Hunden var så glad över besök att hon inte riktigt visste hur hon skulle bete sig och dansade runt, tur att jag hade en riktig hundmänniska med mig som stöd. Både matte och jag är helt överens om att hennes beteende efter staketet är helt oacceptabelt och nu vet jag att vovven heter Elektra, är en jaktlabrador och snart två år. 

Kanske är jag inte lika rädd när hon dyker upp nästa gång nu när jag har träffat henne och vet att jag har mattes tillåtelse att ryta åt henne. När man pratar med varandra och agerar kan det i möten uppstå magi istället för att man bara reagerar. Är övertygad om att den här situationen kommer att lösa sig så småningom.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

14 kommentarer:

 1. Ja visst är det härligt med ullkransar! Kul material att arbeta med. Så bra gjort att prata med hund och hundägare. Hoppas hon ändrar beteende. Är ju jobbigt för alla när hon skäller och säkert stressande för hunden själv.Jag är en hundmänniska men har ingen egen nu. Glad att få låna
  en rar liten hund ibland.
  Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika !
   Blev så inspirerad av dina vackra ullkransar - fast jag hittade inte lika vackert material som du.
   Håller med dig att det säkert är stressande för hunden också - nu fick hon nosa både på mig och cykeln och höra min röst så nu hoppas jag att hon börjar känna igen mig och lugnar ner sig.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Hei!"
  Dette var inspirerende. Jeg har aldri sett ull i løsvekt i salg, men nå fant jeg en nettadresse og bestiller med en gang. Takk!
  Så bra at du har hilst på hunden. Hunder husker lukter veldig godt!
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anne !
   Så roligt att du blir inspirerad - lycka till med skapandet !
   Vi kanske bli riktigt goda vänner till slut, jag och hunden.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Tänk så mycket smartare det är att prata med varandra än att bara reta sig på varandra utan att det behövs. Nog önskar man att folk pratade med varandra lite oftare?
  Gillar dina ullkransar men framför allt de små söta tomtarna - så användbara!
  Önskar dig en skön adventshelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anni !
   Håller helt med dig - vi behöver prata mycket mer MED varandra för då skulle många missförstånd redas ut och vi skulle respektera varandra i stället.
   De små tomtarna är favoriter som alltid får vara med - så roligt att du gillar dom.
   Önskar dig också en riktigt skön adventshelg!
   Kram/Isa

   Radera
 4. Helt underbara kransar av ull! Vilket tacksamt material...
  Jamen nu ska du ha en skön lördag Isa :)
  Kram från ett vintervitt Öland & Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti !
   Tusen tack - ja, ull är så trevligt material att skapa av. Och det har ju du på nära håll !
   I går tassade jag runt i ullstrumporna och bara var - ibland behöver man hela helgen till att ladda batterierna igen till veckan.
   Ett vintervitt Öland låter fantastiskt !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 5. Kære Isa
  Hvor er det en skøn krans og jeg er helt pjattet med de små nisser. Det er rigtig godt når man kan tale sammen om tingene. Og måske er det bare af glæde at hunden gør ;)
  Rigtig god weekend.

  Klem
  Lone

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lone !
   Tack snälla för din kommentar !
   Ja, vi behöver prata mer med varandra och mötas istället för att man gör av med en massa energi på att bli upprörd. Det är bättre att agera istället för att bara reagera.
   Hoppas du haft en riktig skön helg !
   Kram/Isa

   Radera
 6. Fint med ullkransarna! Här skulle de inte få vara ifred för fåglar och ekorrar som stoppar om sina bon även på vintern.
  Bakom hundar som inte kan bete sig brukar det finnas en husse/matte som inte kan uppfostra eller inte ägnar hunden den tid som behövs. Tufft av dig att ringa upp!
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette !
   Tusen tack ! Ekorrarna har skatorna jagat iväg så dom är bannlysta i trädgården. Tyvärr, jag hade hellre haft ekorrar i trädgården istället för skatorna.
   Det fanns orsaker till att matte inte kunde vara ute med hunden i trädgården. Rädslan för hunden gav mig mod att ta kontakt och det är jag jätteglad för.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 7. Hej Isa!
  Jättefina kransar, jag kom hem med en liten söt krans gjord av fårull från marknaden igår. Så fin och den håller sig länge.
  Ha en trevlig advent /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maribel !
   Tusen tack ! Hoppas du visar den lilla kransen på din blogg, dom brukar ha så fina kransar på julmarknaderna ibland.
   Hoppas du har en riktigt skön 1:a advent !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa