lördag 13 april 2019

Vad liknar mest påskfjädrar i trädgården ?Ville skapa något

Efter att både varit bortrest och legat i förkylning hade jag idag ett uppdämt behov av att få gå ut i växthuset och skapa något. En påskkrans ville jag göra och hade både videkissar och påskliljor på lök som låg och väntade så jag såg framför mig en riktigt vacker krans. Men den här kransen ville bli något helt annat och uppmanade mig att gå ut i trädgården och leta upp det som mest liknande påskfjädrar.
Yviga spretiga fjäderliknande vippor

Elefantgräsets vippor som var så vackra i höstas och lyste upp hela trädgården hade nu torkat efter den långa vintern och farit riktigt illa av den starka vinden. Jag var ut i omgångar och klippte av vipporna och kransen gav sig inte förrän 2/3-delar var täckta med de yviga spretiga fjäderliknande vipporna.

Skapandet tar sin egen väg

Ibland (eller ganska ofta) är det kul att bara släppa taget och låta kreativiteten ta ut svängarna och låta skapandet ta sin egen väg. Lika spännande varje gång vad det ska bli. Gillar att bara gå ut i trädgården och plocka det som finns till hands. Har också sett att det är mycket torkat i arrangemang och kransar nu.
 Med lite halm om fötterna

Påskliljorna fick flytta in i den patinerade korgen istället med lite halm om fötterna och väl använd säckväv som döljer krukorna. Nu är det i alla fall lite påsk på farstukvisten där det varit jul fram till nu. Skall visst bli varmare till påsk så det finns hopp för att fler vinterkrukor får respass och ersätts med lite härlig färg istället. Det jag ser fram mot !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Jättefin påskkrans och precis så känner jag också när jag skapar. Materialet får inspirera och dra iväg åt det håll som känns bäst. Mår så bra efter en stund i den bubblan.
  Allt gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Vilken fin krans! Ska jag tänka på till nästa påsk att spara gräsvipporna.
  Halm känns så påskigt. Jag har det också runt mina påskliljor ihop med avklippta äppelkvistar för att få lite höjd. Roligt att skapa lite.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Jättefin krans och fin idé! Man tar vad man har...
  Ha en skön söndag Isa!
  Kram Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa