fredag 19 april 2019

Pärlband av gatsten, lediga dagar och ett fläckvis städat växthusNjuter av lediga påskdagar

Vilken fantastisk påskhelg vi har. Helt plötsligt har vi sommarvärme och man går utan tröja och jacka och fixar i trädgården. Även om man när en liten oro att det är så torrt i jorden och jag blev faktiskt glad på riktigt när maken meddelade att det skulle bli regn nästa helg. Fram till dess njuter jag av att få fixa i växthus och trädgård och av lediga varma härliga påskdagar.
Grannen uppfyller drömmar

Härligt när man har en granne som uppfyller ens drömmar. Har funderat hur jag skulle få hem gatsten så jag kunde fortsätta lägga runt flera av rabatterna och plötsligt ropar han på mig och frågar om jag vill ha gatstenen som han redan i höstas hade frågat mig om. Har inget som helst minne av den förfrågan men är desto gladare nu när jag bara kunde ta skottkärran, gå till grannfastigheten tvärs över vägen och lasta på gatsten.

Pärlband av gatsten

Så idag har jag grävt ur runt ruinrabatten, grundat med sättsand och lagt ett pärlband av gatsten för att slutligen sopa stenmjöl och vattna längs stenarna för att dom skall ligga bra. Vilken skillnad det blev - är så glad och tacksam att kroppen var med mig. Synd att jag inte tog någon före-bild bara.
Ostädade hörn

I växthuset har det städats i omgångar och textilierna har hittat ut. Helt underbart att slå sig ner och äta middag där ute i dessa varma dagar med öppna pardörrar. Fortfarande har jag lite hörn kvar som skall sopas och tömmas men ett steg i taget så blir det klart till slut - precis som resten av trädgården.

Växer och frodas

Penséerna växer på sig och jag blir så glad av deras små näpna ansikten som hälsar en välkommen när man kliver in genom pardörrarna. Dom är tåliga dom här rackarna - flera ggr har penséerna i lådan slokat innan jag hunnit stoppa dom i en hink med vatten så dom fått dricka sig otörstiga - sedan reser dom på sig precis som inget hänt.
Glad Påsk

Makens vackra påskbukett som dessutom doftar gott får pryda bordet i växthuset för visst blir man glad av gult nu ?

En riktig härlig påsk önskar jag dig, må solen lysa över dig och ge dig riktigt sköna dagar så du kan ladda batterierna ordentligt!
Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Härliga påsk och så denna härliga årstid!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa