tisdag 30 april 2019

Vackert och tydligt bland frösådderna



Vackra etikettvimplar

Nu har jag helt tröttnat på små plastetiketter som knappt syns i krukan och där dessutom texten så lätt försvinner. Från den efterlängtade tidningen "Älskade Trädgård" som kommer ut som specialbilaga från Hemmets Journal den här tiden på året hittade jag en idé som jag nappade på.




Det var bara att klippa ut de vackra etiketterna, skriva på plantnamnet och klistra fast på en grillpinne av trä - enklare kan det ju inte bli. Eller snyggare.




Syns tydligt

Nu syns det ju tydligt vilken växt det är på brickan och man slipper fundera eller leta nere i grönskan efter etiketten. Det här är precis i min smak. Jag brukar ställa plantor som är av samma sort på enskilda brickor men har man flera olika tomatsorter kan det ändå vara lätt att blanda ihop dom. Eller också sviker minnet helt plötsligt.




Min absoluta favorittidning

Gillar du förresten loppisfynd i trädgården - gärna romantiska, inspirerande reportage och kluriga idéer då kommer du att gilla "Älskade Trädgård". Jag hade det stora nöjet att få medverka med ett reportage från trädgården för några år sedan som du hittar HÄR.




Kompatibla igen

Det var en hel del plantor som skolades om idag som den här solrosen. Har liksom dragit på det när det har varit så mycket annat att göra i trädgården när värmen invaderade och grönskan exploderade. Dessutom har det varit alldeles för många ofrivilliga soffdagar på sistone som satt käppar i hjulet, men nu är vi liksom kompatibla igen - jag och trädgården. Är djupt tacksam för det.




Stora förhoppningar

Ms Mars skall det stå på vimpeln och den solrosen hoppas jag mycket på i sommar både tillsammans med de franska fönsterluckorna och i zinkbaljor i köksträdgården.





Både hållbara och återbrukade

För att göra vimplarna hållbara och samtidigt återbruka kan man klippa ut vimplar ur vackra tapeter som jag gjort här till zinklådan där jag sått Micro Greens idag. En vana jag tror jag fortsätter med för nu börjar det bli många plantor att hålla reda på och fler blir det.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och trevlig Valborgsmässoafton !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Fint vimpeltips! Snyggt och praktiskt gillas.
    Önskar fin Valborg
    Kram
    /Anette

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa