tisdag 13 september 2016

Invaderade pelargoner och trädgårdshandskar med DalamönsterStora, riktigt stora är dom!

Växthuset invaderas nu av stora spindlar som gillar pelargonerna lika mycket som jag gör. Det är bara att bita ihop när man skall vattna och plocka torra blad. Ibland tar jag dom med sekatören vilket känns lite makabert. Idag fick pelargonerna komma ut och lufta sig lite - hoppas spindlarna stannar kvar ute !
Tvåfärgade blommor

Gillar zonalpelargonerna. På försommaren brukar det finnas billiga på handelsträdgården så man kan ösa på i lådor, krukor och hinkar. Har på flera ställen i trädgården.

Pelargonen längst ner till höger i bild är Årets pelargon 2014,  Katy 13. Hennes blommor är vackert tvåfärgade i djupt cerisrosa med ljusare kanter.
Pelargonerna är som kraftigast nu i september efter att ha växt på sig hela sommaren. Rosa pelargoner är läckert till zink.
Stora och små

Till vänster syns Älvdalen som i år fyller upp hela zinkhinken. En av få pelargoner som överlevde vintervistelsen i förrådet. I de vita krukorna från Steninge som jag fyndat på Tradera håller sticklingar av Appelblossom på att etablera sig.
Den lilla gröna skottkärran fyndade jag på antikmarknaden i Askersund för några veckor sedan. Söt att ha både växter eller krukor i.
Går åt några stycken varje säsong

Vid helgens besök vid Björka trädgård passade jag på att inhandla nya trädgårdshandskar. Avverkar ju några per säsong.  De här från Ejendals gillar jag - gammal dalkulla som jag är.
Sköna och snygga ska dom vara

Supersköna handskar med snyggt mönster som påminner mig om den blommiga flickmössan till Leksandsdräkten jag och syrran hade när vi var små och gick med rankan genom Orsa på midsommarafton. Dessutom är insidan av mjukt skinn - sånt gillas av en trädgårdsnörd som använder trädgårdshandskar varje dag. Och nej, jag är inte sponsrad utan skriver bara om saker jag själv tycker om. Me like !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Händigakvinnan sa...

Åh vilka sköna handskar! Vad läckra alla pellisar är. Det där med spindlarna...tänkte på det häromdagen. Inte för att jag är speciellt kinkig med smådjur men man blir mer van vid dem när man har trädgård. Djurlivet hör till;)
Kram

Meta sa...

Pelargoner älskar jag åxå och en sak är bra tycker jag sniglarna gillar inte dom!! i alla fall inte här hos mig. Så gissa om det ska bli många fler nästa år. om jag får plats förstås.
ha det gott och njut jobbet med de goa handskarna
Kram Meta

Stefan/Veronica Jonsson/Axelsson sa...

Vilka vackra pellisar du har! Här strejkar mina i år! Jag fattar inte...De är taniga och outvecklade men blommar! Men de är inte alls som det brukar. Ibland blir jag superfrustrerad...
Samma gäller mina rosor i år! Har aldrig haft så sjuka och dåliga rosor som i år och jag har ingen aning om varför!!

Men nästa år ..... ;)

Kram

Merja sa...

å fint med alla pelargoner! Än levererar de:) Mina får stå kvar ute ett tag till. Har inte hjärta att plocka in dom än. Höst blommorna får vänta.
Ha det gott!

GladiGrönt sa...

Katy var ju riktigt fin och Appleblossom är en favorit. Jag gillar de dubbla rosenpelargonerna. Fast det är lite dumt då jag inte har pelargonerna inne. Regnet förstör dom fort. Ha en fin dag imorgon/Monica