söndag 18 september 2016

Häng i ruinenFixade i ruinen

I går hängde jag mest i ruinen och myste i solskenet. Under förmiddagen hann jag rensa ogräs, trimma en del kanter och klippa bort överblommat innan kroppen tyckte att jag skulle ta det lugnt istället.  Så då fixade jag lite i ruinen så det blev ett skönt ställe att vila på.

Klövern i fågelburen har hängt med sen i våras. Den vill ha massor med vatten och klipper man bara bort överblommat så fortsätter den att vara fin.
Miskantusgräset har börjat blomma nu och de fina vipporna passar bra i damajuanen (eller hur man nu stavar det).
Auktionsfynd

Den ropade jag in på auktion för några år sedan för 50 kr med korg. Korgen står i köksträdgården med klockranka i. Har sett nästan likadana flaskor i flera butiker för ett betydligt högre belopp. Ett riktigt fynd alltså !
Flaskan på bordet är ett reseminne från Provence och gillas stort pga den sneda formen.

Sommaren 2007 var jag på resa runt om i Provence och en dag besökte vi Chãteauneuf-de-pape för vinprovning och shopping. Önskar jag köpt fler av den sneda flaskan för vinet var gott och flaskan vacker som ljusstake och prydnad. Och nu när det finns ljusinsatser att köpa är det lättare att placera ljuset i flaskan.

Hösten är på intåg

Snart är det dags att plocka in korgstolarna till huset igen och ta in textilierna från växthuset. Under helgen har vi bara haft 6 grader tidigt på morgonen så visst är hösten på intåg. Vissa sommarblommor har gett upp och ljungen har börjat flytta in. I dag har det varit Mickelsmäss i Karlslund med både antikmarknad och skördemarknad. Jag tog inga bilder där men däremot i Stadsparken som kommer i senare inlägg.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !

5 kommentarer:

 1. Så härligt det ser ut hos dig i ruinen. Jag gillar tegel och sånt i trädgårdar tyvärr har jag inte fått till det hos mig på kolonin. Allt får liksom inte plats. Det går åt många ljus nu både för värme och mys.
  Jodå visst har hösten börjat smyga sig in här med det känns i luften. Men solen värmer än och det är så gott på dan. Jag får tidig skugga här hos mig men värmen stannar kvar rätt bra bland alla träd utanför.
  Ha nu en fin och skön början på veckan
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. I september är väl en ruin fint vindskydd men nu verkar ju sommaren pågå i evigheter. Inser att min dammejanne kunde tjänstgjort ute. Den gick till vår närmaste second hand för behövande nyligen. Hoppas någon annan fick glädje av den. Gillar också att minnas resor och personer genom de saker jag omger mig med inne och ute.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Att hänga i en ruin låter inte som nån höjdare, men jag tycker att det ser riktigt lockande ut så där förstår jag att du trivs.

  SvaraRadera
 4. Vilket mysställe :) Din ruin är underbar ! Förstår att det är mysigt och rogivande att pyssla och ändra runt i den :) Min trädgård är helt igenväxt med ogräs och vanligt gräs just nu :( All tid går åt till att få trädgårdsskjulet färdigt och allt målat innan det blir för kallt ;) Men men.. sedan så !
  Ha en bra ny vecka !
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så mysigt i din fina ruin...inte alla som kan ståta med en sån :)
  Idag är det usligt väder, grått och kallt...nog är det höst alltid, och snabbt kom den också!
  Ha en glad och fin vecka nu.
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa