onsdag 21 september 2016

Höstastrar och dahlior i favoritfärgernaFyndade på skördemarknaden

Hurra för skördemarknad där man kan fynda vackra sensommarblommor som man själv inte har i trädgården. Vid helgens skördemarknad i Karlslund köpte jag med mig höstastrar och dahlior i favoritfärgerna.
Jag satte mina skördefynd i den nya favvovasen med provrör på rad i en ledad ställning. Här får varje blomma spela huvudrollen och synas.
Kom ihåg, kom ihåg

Till nästa år drömmer jag om en hel pallkrage (fast hos mig är lådorna degtråg från armén) full med astrar att plocka stora generösa buketter av på sensommaren. Hoppas jag inte glömt det till nästa sommar !
Fynda billiga knippen

Till helgen är det ju skördemarknad igen fast nu i Stadsträdgården - då har jag chansen att fynda några knippen till för 20-40kr att fortsätta njuta av. Kanske har du också en stadsträdgård nära dig eller ett torg med färgsprakande torghandel.
Egetbakat bröd är livskvalité

Idag har jag min lediga lyxdag ( fast jag jobbat in den ) och jag måste säga att jag börjar njuta av den redan på måndag morgon när jag åker till jobbet. Allting blir så mycket lättare när jag vet att det väntar en ledig dag mitt i veckan.

En extra dag att bara göra det jag själv vill. Och i dag ville jag baka matbröd. Så nu står en deg på jäsning och är snart klar för utbak. Sånt är livskvalité. Eget bröd som man vet vad det innehåller. Dessutom är glutenfritt bröd begränsat i affären, urvalet är inte så stort.
Försvinnande goda

Dessutom har jag gjort dubbel sats av Serotoninkulorna som är riktig humörhöjare. Innehåller mandlar och färska dadlar så kulorna är både glutenfria, mjölkfria och rika på vitamin E och magnesium. Just magnesium behöver vi fylla på mycket av för att kunna slappna av och sova bättre.

HÄR i tidigare inlägg hittar du receptet till må-bra-kulorna som är försvinnande goda - väldigt bra alternativ till chokladpraliner !

Ha det så bra alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

Meta sa...

Vilken underbar stadspark härligt att kunna få gå där. visst är det härligt med alla dessa höstmarknader.Det blir fler och fler varje år. kul både som besökare och anordnare.
Ha en härlig mitt i veckan.
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Ja en sån pallkrage full med astrar vill jag också ha nästa höst! Bara till plock! Dom där bollarna ser såååå goda ut, det blir till att göra såna i helgen...
Önskar dig en skön fredag!
Kram Titti

edvina sa...

Jag måste fråga vad "degtråg från armèn" är för något?
Bor i en militärstad så kan det vara möjligt att man kan ge sig dit och fråga om det finns? Förmodligen är det något som användes förr och bageriet är nedlagt så chansen är väl liten......