torsdag 15 september 2016

Duniga kolvar på ettårsgräsKunde bli meterhögt

Gräsen är så vackra så här i början av hösten. Har ett sommargräs i en gammal brandspruta som jag köpte tillsammans med sommarblommorna på försommaren. På handelsträdgården sa dom att det kunde bli meterhögt, vilket jag hade svårt att tro när plantan var så liten.  Nu tror jag dom !

De duniga kolvarna är väldigt vackra och den mörka färgställningen. Synd att gräset bara är en ettåring.
Vill ha ett riktigt regnväder

Vilka sommardagar vi haft. Nästan lite för varmt för att man skall må bra av det. Önskar mig ett rejält nattlångt regnväder och klar krispig höstluft. Luft som det är lätt att andas i och jobba i trädgården i.

Har börjat gräva för Katsuran som gav mig en hint om sin underbara kakdoft, men det är för varmt att hålla på i det här klimatet. Ser fram mot att få hoppa i mina blommiga stövlar, dra en tjock tröja över axlarna och hårdjobba i trädgården !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

Trädgård i Torslanda sa...

Ja lite varmt för att gräva ännu kanske. Verkar som om du fått en katsura som faktiskt doftar, för det finns kloner (eller vad det kan vara) som faktiskt inte gör det. Tyvärr har jag en sådan och jag är inte ensam om det.
//Helene

Meta sa...

Det där med gräs är jag dålig på, men har sagt att det ska nog bli ändring på det i nästa år. Det är ju jättefint det där svarta med kolvarna. Får nog leta lite få se vad som dyker upp.
Ha det gott i slutet av veckan. Om det bara kunde hålla sig till nätterna det där regnet så får det komma.
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Ja jag får nog instämma med dig! En kylig höstdag och en extra tröja
kommer att sitta fint...puh, 28 soliga grader i september gör att man inte direkt är sugen på att gräva :)
Ha en skön fredag och en härlig helg...
Kram Titti

Merja sa...

Läckert gräs! Jag njuter av det varma vädret fortfarande, trots att sveten lackar när man jobbar...fniss...
Trevlig helg!

Elisabeth sa...

Underbart väder ! Perfekt för mig som målar fönster :) Men så är det ju det där att vi måste vattna, fortfarande :( tycker inte vi har gjort annat i sommar och i våras.. Har tröttnat rejält på det nu ! Har inte tid och ork heller .. Nä, ikväll ska här målas och drickas ett glas bubbel och njutas av våra bonusdagar :D
Korvarna på gräset ser nästan svarta ut :) Läckra ! Har sett den där sorten i planteringar här i lilla Sala, finns många fina kombinationer ihop med det :) Tycker aldrig jag hittar sådana där roliga saker är jag är på shopping..Det är lite tråkigt ! Sedan är det synd att det är ettårigt !
Trevlig Helg !
Kram

MirandaMaräng sa...

Ja vilken sommar. . . 20-25 grader i sept!! Men hösten får gärna komma nu!
Tackar & Bockar för postleveransen idag. . . Jätte kul!!!
Ha en finfin helg syrran!
Kram

Rost och rädisor sa...

Så vackert du gjort på bordet! Blir också så sugen att byta ut, men det känns konstigt att börjar slänga sommarblommor innan frosten har nypt lite i dem. Det är helt enkelt ingen ordning och reda med naturen längre. Nu är det torkan som kör slut på grönskan istället.
Det mörka gräset på första bilden tog nästan andan ur mig!
Ha det så gott och håll de blommiga stövlarna beredda.
/Anette